Logo rubriky
9/1992
  Ikarie (další) (105)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
  Interkom 12-13/1992  
Všechna práva © Interkom 1984 - 1992

AD IKARIE

Z článku O utržených uších (na obranu IKARIE), ve kterém se mj. mluví i o mé kritice, mám pocit, že se Ivan dost naštval. To jsem nechtěl, takže pár slov na vysvětlenou. Tentokrát budu tedy - pokud možno - konkrétní.
       1) Celým článkem, které tohle vyvolal, jsem chtěl říct pouze to, že Vlado Ríše namá v redakci profesionálního časopisu co dělat. Osobně nic proti němu nemám, soudím podle výsledků jeho práce.
       2) K prvenství IKARIE v přípravě sazby a obrázků na počítači snad jen tolik: chápu důvody, které k uveřejnění této informace vedly a nehodlám to dál rozmazávat. Nezáleží na tom.
       3) Pokud Ivanovi připadají některé strany IKARIE „neestetické“, musím ho opravit. Je to asi jako kdybych zaparkoval auto pod zákazem zastavení a dostal pokutu proto, že tam působilo neesteticky. Zmiňované strany IKARIE se hemží spoustou typografických chyb, z nichž některé jsou dost závažné. Za ty bych odebíral řidičák na místě. Např. rozdělený centrovaný titulek GALA-XII nebo OS-MDESÁT.
       4) Kdybych byl redaktor profesionální časopisu a dělal práci, která mě baví, určitě bych se staral i o to, aby finální produkty této mé práce za něco stály. Jako mrňavá součástka kolosu MF bych to určitě neměl snadné, ale o pláči na nesprávném hrobě bych určitě nepsal. Už snad není socialismum s a tomuhle se možná říká alibismus.
       5) Nevšiml jsem si, že by V.R. použil něco ze Stručného kursu DTP.
       Na závěr bych chtěl říct jen tolik, že rozhodně nejsem nepřítel IKARIE. Určitě jsem taky trochu deformovaný povoláním a když si dnes prohlížím některé své starší výtvory, je mi z nich nanic. Vůbec na nic nemám čas, na dopisy většinou neodpovídám, povídky nevracím atd atd. Pokud je na mě někdo naštvanej z těchto důvodů, pak právem. Pokud ho však naštve pravdivej článek, měl by se zamyslet.
Radek Dojiva
       P.S.: Co nevidět přijde na řadu Laser, Zhouf, Bauer... Ucho už je silně naprasklý.
       
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK