Logo rubriky
1-2/1993
  Úvodníky (další) (106)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1993

Vážení přátelé!

       Chápeme Vaše zděšení při pohledu na číslo IK. Může za to letošní deštivý podzim. Jednoho nevlídného odpoledne, kdy se opravdu nedalo dělat nic jiného, sečetl šéfredaktor dochované účtenky za tisk IK 92 a zjistil, že jak se dnes říká, čteme na úkor příštích generací, to jest veškeré předplatné bylo potištěno. Pro ty, kdo to nevědí, předplatné stačí právě na vytištění volných listů IK. Sazbu, snášení stránek do čísla, rozdělování do obálek a zalepování těchto dělá redakce a skupina pražských fanoušků zadarmo. Rovněž žádný z našich zpravodajů, reportérů, komentátorů a recenzentů nedostal krom řídkých slov uznání žádnou jinou odměnu.
       Po zvýšeném poštovném je to druhá rána, která nás, to jest čtenáře a redakci IK, postihla. Do třetice pak je to nutnost zvýšit předplatné na 50 Kčs za rok.
       Chtěli bychom, abyste si na IK nemuseli půjčovat v bance, či aby vaše rodina kvůli vaší čtenářské vášni nehladověla. Vycházíme z předpokladu, že vedle IK kupujete ještě řadu SF knih, v dnešní záplavě jistě víc než jednu měsíčně. Projevíte-li zájem, založíme Zásilkovou službu IK, která vám sice bude účtovat poštovné, ale knihy zašle s desetiprocentní slevou. Pokud kupujete jednu SF týdně, úspora už nebude jen fiktivní. K vaší lepší orientaci bude vedle recenzí knih vyšlých sloužit knižní hlídka věcí chystaných. Samozřejmě si budete moci objednat i cokoli z SF produkce posledních tří let, s výjimkou snad Pána Prstenů I a Meče krále d'Sala.
       Pokud jste již zaslali obálky a chcete využívat ZIK, nezoufejte, některé tenčí knihy se vejdou přímo k IK nebo z obálky použijeme přední část se známkami a adresou a nalepíme je na balíček. Totéž platí i pro další zájemce, kteří se rozhodnou později.
       Tedy neváhejte a na adresu redakce: Interkom / Letecká 6 / 161 00 Praha 6 zašlete 50 Kčs, případně i více, založíme Vám čtenářské konto, (ušetříte tak na složenkách) plus případně 13 obálek A5 s vaší adresou, ofrankované 5 Kčs (IK by měl být silnější, tak aby vás pošta nenutila doplácet). Dále uveďte, zda budete mít zájem o ZIK a zhruba kolik SF knih měsíčně kupujete.
red.
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK