Logo rubriky
1-2/1993
  Feministické okénko (další) (106)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1993

Plíživá emancipace aneb má Zmatenost

       Reakce na glosu S. Ertla Jr. v IK 11/92
       Obávám se, že titul Má Zmatenost mi začal náležet právem. Je to až katastrofická situace, ale já si už vůbec nepamatuji, co jsem kam napsala. Nedávno jsem dělala článek o plíživém feminismu, ale ne pro IK. Výsledek je, že naprosto netuším, na který z mých článků S.E.Jr. vlastně reaguje. Odvolávky na příslušná čísla IK nepomohou, neb mám ve svých papírech nepořádek a nalezení čehokoliv je asi stejně pravděpodobné jako výhra ve sportce.
       Nicméně k P.S. 1. Pokud se dobře pamatuji, Ondřej se mne po celou dobu mé tehdejší přednášky, kterou jsem se vlastně zavedla jako feministka, pokoušel, nadzvednout, rozčílit a nadzvednout, a dopálit, a nadzvednout, a nakonec ho nadzvedlo, že se mu to nepovedlo. Ejhle, plíživé podkopávání feministických posic, ale u takového machisty, jako je Ondřej, to snad i beru, patří to k němu. U zbytku P.S. 1 netuším, co tím vlastně chtěl S.E.Jr. říci. Leda to, že skutečně existují až nesmyslné případy zvýhodnění žen. Jsem proti.
       K P.S. 2. Ano, také mne překvapují nehumorné, překotné, příšerně vážně pojímané reakce mužů. Není to tím, že tváří v tvář křišťálově jasné a čisté pravdě feminismu ztrácejí jistotu a s ní i humor?
       K P.S. 3. Že by? Ale snad nezáleží na tom, kdo se baví víc, a kdo méně, pokud se nějaká skupina lidí skutečně baví. Zábava není Velká liverpoolská.
Carola 'B
       
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK