Logo rubriky
11-12/1993
  Fandom (další) (113)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1993

KLÍČ - Klub líných čtenářů

       Před několika lety vymyslel Zdeněk Páv KLÍČ. V době revolučního kvasu však tento nápad zapadl. Myslíme si, že tato myšlenka byla výborná a proto se ji pokusíme obnovit.
       Nejdřív trocha matematiky:
       Seznam SF literatury čítá k dnešnímu dni asi 2.200 titulů. Průměrný čtenář přečte zhruba 3 knihy týdně. K přečtení všeho, co u nás ze SF vyšlo, by bylo potřeba asi 15 let! A to nepočítáme s tím, že:
       a) existují i jiné druhy dobré literatury, kterou stojí za to si přečíst
       b) vychází stále nové tituly SF a naplnila se Zdeňkova vize, že budou vycházet 3 knihy týdně (v roce 1992 170 titulů + Ikarie, F&SF, Jiné světy, Poutník, řada fanzinů atd.)
       c) kde na to brát a nekrást!
       Tuto neradostnou, katastrofickou a bezbýchodnou situaci vám umožní vyřešit jedině a pouze KLÍČ SF.
       Tento Vám mimo jiné:
       1) uchrání zrak
       2) zbaví výkřiků typu „Proč já tuhle pitomost vůbec četl!“
       3) ušetří spoustu času
       4) zvýší Váš přehled v literatuře SF
       5) sníží ekonomickou náročnost Vašeho hobby (a také prostorovou, pozn. red.)
       Rozhodnete-li se do klubu vstoupit, NEVÁHEJTE! Kromě uvedených výhod je jedinou podmínkou členství zasílání zpracovaných obsahů knih. Tyto obsahy - KOMPLETNÍ VČETNĚ ZÁVĚRU - mohou obsahovat osobní hodnocení, kritiku, vyzvednutí dobrých nápadů, postřehy, myšlenky, krátké citace - prostě řečeno - dát jiným o knize jasnou představu a ulehčit dilema, zda kniha stojí za přečtení. Příspěvky, prosím, pište čitelně (kdo psal PARFUM = zvíře!) a především na starší tituly. Na nově vycházející je dostatek recenzí v Ikarii nebo IK.
       Organizátoři KLÍČe se budou snažit rozšiřovat KLÍČ mezi členy ve spolupráci s některým nakladatelem (LASER) knižně, nejspíš formou přílohy KOČASu, aby se dostal i mezi ostatní členy fandomu. Pokud má někdo další nápady, jak rozšířit KLÍČ do fandomu, rádi Vaše příspěvky a nápady uvítáme na adresách:
 Ľubomír Záborský Peter Pavelko
Rabštejnská 32 Liptovská 4
323 32 Plzeň 821 09 Bratislava
Česko-Slovensko
       Jedno upozornění na závěr: Protože půjde o akci zcela neziskovou, zříká se každý člen dobrovolně případných autorských honorářů při knižním vydání KLÍČe. V případě, že by se KLÍČ stal bestsellerem, budou veškeré zisky poukázány na konta Českého a Slovenského fandomu.
Dáreček
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK