Logo rubriky
13/1993
  (114)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1993

Čtenářův průvodce po Interkomu

Hned na počátku se přiznám, že tohoto Průvodce po posledním Interkomu roku 1993 píšu až první den roku následujícího. Díky naší vzácné přítelkyni a sponzorce Daniele Kovářové z plzeňského klubu Andromeda ale letos netrpíme nedostatkem financí, (to jsme, jak si někteří možná vzpomínáte, řešili přečíslováním teď vlastně již předloňské třináctky na jedničku roku 1993) a tak k vám pozdě ale přece vypravujeme tuto třináctku.
       V takové chvíli je na místě poděkovat i všem dalším příznivcům a spolupracovníkům Interkomu, všem přispěvatelům, čtenářům a hlavně redakci, do které je třeba počítat i Michaelu Rampasovou, Vilmu Kadlečkovou, Michaela Bronce, Pavla Noska a Martiny Klímu a Češpiva.
       
       Naše přispěvatele prosíme, aby nám své příspěvky, pokud mají tu možnost a píší je na počítači, posílali na disketách. Disketu vrátíme s nejbližším Interkomem. Rovněž máme zájem i o Vaše články věnované SF a uveřejněné v jiných časopisech a fanzinech, mimo Ikarii a Magazin F&SF. Máme za to, že Interkom slouží i jako kolektivní paměť fandomu a uchová tak, co by jinak zapadlo (uveřejněné v nějakém obskurním periodiku, např. článek I. A. o kyberpunku ve Vokně).

K organizační stránce odebírání IK v roce 1994

       Dík naší spanilomyslné podpůrkyni (sponzorce) zůstává předplatné na loňské výši, to je 50 Kč. Nemění se ani ostatní (již méně populární) podmínky. Do redakce pošlete 12 ofrankovaných obálek velikosti Interkomu (A5) s vaší adresou. Předplatné můžete risknout mezi obálkami (už zase máme papírovou padesátikorunu) nebo použijte složenku. K obálkám můžete přiložit zprávu, které číslo IK jste dostali naposledy, či zda vám některé nechybí. (Pošta je stále nespolehlivější.) Rovněž uveďte, jak jste uhradili předplatné: složenkou, v dopise, osobně některému členu redakce, či na poradě SF klubů jako součást poplatku ČSSFF.
       Pro naše slovenské čtenáře, přesněji čtenáře ze Slovenska, jsme dohodli s Petrem Pavelkem následující postup: předplatné zašlete na jeho adresu (pokuste se vzít v potaz aktuální přepočet) a obálky ofrankované slovenskými známkami pošlete do redakce IK. My pak váš IK ve vaší obálce odešleme v hromadné zásilce pro Bratislavu, kde se konečně dostane do schránky a vydá se k vám slovenskou poštou.
       Jako příloha IK'94 (svazek č. 1 knihovničky IK) vyjde fanzin Ivana Adamoviče Poslední dávka. Pokud máte zájem, můžete ho mít za pouhých 10 Kč, které pošlete spolu s předplatným. Fanzin bude i ve volném prodeji, ale za vyšší cenu.
       
       Adresy:
       Zdeněk Rampas
       Letecká 6
       161 00 Praha 6
       
       Peter Pavelko
       Liptovská 4
       821 09 Bratislava
       
       Uplynulo 10 let od obávaného orwelovského roku 1984. Z dnešní perspektivy se ta doba jeví jako zlatý věk československého fandomu. V zájmové SFéře jsme zatím úspěšně odbourali sporé výhody totality a přijali jsme nevýhody svobodné otevřené společnosti. Nicméně záleží jen na nás, vždyť věnovat se dnes vydělávání a pak už se jen nechávat oblbovat reklamou je stejně snadné jako druhdy navštěvovat zaměstnání a pak se ruinovat melouchy a chalupařením. Nic pro fanouška.
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK