Logo rubriky
3-4/1994
  (116)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1994

ZIK znovu na scéně?! ANO!!!

       Počátky ZIK (zásilkové služby Interkomu) se zrodily již loni. Jenže postupem doby, jak už to bývá, počáteční elán vyprchal a celá akce zašla tak říkajíc na souchotiny. Možná se tak stalo proto, že systém byl poněkud složitý, spíš se však nikdo o ZIK nestaral. Bylo by ovšem škoda, kdyby ona zajisté záslužná, chvályhodná a plodná myšlenka našeho pana prezidenta (rozuměj ČSSFF) měla zcela upadnout v zapomenutí v hlubinách časoprostorových vírů.
       Jsouc poučena vývojem v krizových... Ale FUJ!!! Nic takového! Stručně, jasně, věcně:
       V každém Interkomu vyjde seznam novinek od posledního čísla včetně cen. Od souhrnné ceny objednaných publikací odečti 10% - to je sleva, kterou poskytuje ZIK svým odběratelům, a přičti poštovné (nejspíš to bude 14 Kč). Tuto sumu zašli složenkou typu C (žlutá poštovní poukázka) na adresu:
Jiřina Vorlová,
Poste restante
Pošta Praha 07, Opletalova 40
110 07 Praha 1
       Do zprávy pro příjemce na rubu složenky napiš, co objednáváš (stačí kódem ze zvýrazněných písmen v seznamu novinek), a zda to chceš poslat hned nebo s IK, odebíráš-li ho poštou. V druhém případě ti od poštovného odečtu hodnotu známek na obálce, určené pro IK. Pošleš-li více peněz, neztratí se ti, naopak to pro tebe bude výhodnější, protože nebudeš muset platit tolik polatků za složenky. ZIK funguje na principu čtenářských kont a ke každé zásilce přiložím jakýsi výpis z účtu. Svoji adresu odesilatele piš čitelně a včetně PSČ!
       Normální korespondenci můžeš směřovat i ke mně domů:
Španielova 1250
163 00 Praha 6-Řepy,
       ale vše, pro co bych musela chodit na poštu (peníze, doporučené zásilky, atd.) adresuj na výše uvedené Poste restante!
A nyní slíbený seznam:
       King: Prokletí Salemu 110,- Kč
       Vance: Učitelé draků 38,- Kč
       Dever: Rokle Zkázy 48,- Kč
       Zelazny-Sheckley: Přines mi hlavu čarodějného prince 66,- Kč
       Morressy: Kedrigern a spletitá výprava 49,- Kč
       Arnaud: 10.ledová spol.-Plachetnice na ledovci 45,- Kč
       Dech draka 1/94 17,- Kč
       Bill Adams-Cecil Brooks: Jediná šance 69,- Kč
       Robert Irvin: Arabská noční můra 79,- Kč
       Objevíš-li na pultech nějakou žhavou novinku, která ještě v seznamu není, můžeš si ji samozřejmě objednat také - ale opravdu jenom to, o čem skutečně víš, že vyšlo. Starší tituly už uvádět nebudu, pro minulý rok nechť je ti průvodcem Ikarie 3/94 Cena Ikaros, rubriky Zahraniční tvorba, Antologie a Česká tvorba. Co ti uniklo letos, to si jistě ještě pamatuješ.
       ZIK má tu výhodu, že si lze objednat v podstatě jakoukoliv knihu žánru SF&F, která vyšla během posledního roku. Zásilkové služby různých nakladatelství totiž nabízejí většinou svoji produkci, kromě AFSF, která zase přijímá objednávky dopředu, takže na některou knihu si člověk musí rok a půl počkat, přičemž se třikrát změní její cena.
       ZIK - tvoje zásilková služba. Staň se abonentem ZIK! Prospěješ tím i ČS fandomu, protože část výtěžku jde na jeho konto.
JV

Dopis čtenáře

       Vážený priateľ, posielam Vám svoju recenziu na román Talizman a zároveň cítim povinnosť oboznámiť Vás s okolnosťami jej vzniku.
       TALIZMAN bol vydaný asi v novembri roku 1993 a ja som doteraz čakal, že na to niekto povolanejší, svetaznalejší a starší napíše recenziu... Nestalo sa. Možno preto, že to vyšlo v slovenčine a k českým čitateľom sa to nedostalo. Keďže sa doteraz ani na Slovensku nenašiel nikto, kto by to napísal, odhodlal som sa ja; jednak preto, že by bolo škoda, keby sa Kingovi fanúšikovia v Čechách nedozvedeli o tomto románe, jednak preto, že niekedy začať treba (je to moja prvá ozajstná recenzia).
       SF zdar a kopec pohody
Ján Benec, Koškovce
       

O CENU JIMA DOLLARA

       SFK Spectra při Obvodním domě dětí a mládeže Prahy 8 vyhlašuje 5. ročník soutěže o nejlepší povídku autora do 18-ti let O CENU JIMA DOLLARA
       Soutěž sponzoruje časopis Ikarie. Příspěvky zasílejte do 31.8.1994 na adresu:
Viktor Nikolov,
Zelená 2,
160 00 Praha 6.
       Nezapomeňte uvést svůj věk a adresu. Do soutěže se přijímají práce autorů, kterým je 18 a méně let.
       Můžete-li, posílejte povídky psané na stroji a ve dvou exemplářích.
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK