Logo rubriky
5/1994
  (117)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1994

Čtenářův průvodce po Interkomu

       Minule jsem se na tomto místě svěřoval se svou nadějí, že se snad dočkáme české SF encyklopedie, ale velkých knih, na které všichni čekáme je víc a všechny zdá se mají alespoň nějakou šanci vyjít (arciť, že některé, jen když si je vydáme sami). Dokončení se blíží Ivana Adamoviče Encyklopedie SF filmu, na disketě již koluje Dlouhý den Valhaly Franty Novotného, děláme poslední korektury Kdo je kdo v české a slovenské SF. A do toho všeho mi takřka nečekaně došla diplomová práce Aleše Langra z Uničova, mapující českou SF od roku 1976 a navazující tak na Něco je jinak Ondřeje Neffa. Doufám, že v nejbližších číslech IK uveřejníme podstatnou část tohoto záslužného díla, pozoruhodného i tím, že autor se nepovažuje za pravého fanouška SF. S tím mohu souhlasit, neboť praví fanoušci už SF dávno nečtou a na schůzkách klábosí o politice, ženských a ti nejhorší o počítačích.
       Na krátkou dovolenou zavítal do Českoslezska náš kanadský dopisovatel pH. Můžeme se těšit, že si brzy přečteme reportáž z krajin ne tak vzdálených, leč pojednaných neopotřebovanýma očima.
       Omlouvám se za avizované a nevydané Čarodějnictví z medicínského pohledu, čekám na disketu s textem. Ilustrace tohoto čísla jsou dílem Evy Hauserové.
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK