Logo rubriky
2/1995
  (125)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
  Interkom 3-4/1995  
Všechna práva © Interkom 1984 - 1995

Milovníci STOPAŘOVA PRŮVODCE pozor!!!

Možná, že málokdo z vás ví, že Stopařův průvodce po Galaxii - jedna z nejlepších knih vůbec, byl před nemnoha lety vysílán v rozhlase jako čtení na pokračování. Bohužel nevím přesně kdy to bylo, minimálně však před pěti lety (dříve než vyšla kniha). Jsem jedním z těch šťastlivců, kteří slyšeli pány Kaisera a Lábuse s úžasným citem pro věc, číst naše milované postavy - Zafoda Bíblbroxe, Artura Denta a ... Marvina.
       Jedinou stopou po tomto rozhlasovém veledíle je moje přesvědčení, že hra byla vysílána na stanici VLTAVA, myslím, že v neděli odpoledne.
       A teď to nejdůležitější. Na tomto místě žádám, prosím a vyzívám všechny, kteří nějakou naprosto nepravděpodobnou náhodou u sebe mají tuto nahrávku (prozíravě ji nahráli na kazety, nebo vlastní snad přímo rozhlasové originály), ať neškudlí a podělí se s námi (tj. s redakcí a ostatními přispěvateli) o ní. Naše vděčnost bude nezměrná.
       Jelikož však nepředpokládám, že někdo takový existuje, rozhodl jsem se pro tuto zoufalou akci: Někdy v noci se vloupáme do budovy Českého rozhlasu a s baterkami budeme prohledávat sklad nahrávek kousek po kousku... což nám zabere maximálně šest, sedm let. Ale vážně. Opravdu bychom rádi zašli přímo do rozhlasu a přinejmenším se zeptali, je-li nějaká možnost „Stopaře“ získat. Pokud není, jsme rozhodnuti uspořádat masovou demonstraci zhruba tří lidí, za vydání, případně znovuuvedení Stopařova průvodce.
       Určitě jste si všimli, že nás na masovou demostraci moc není, proto bych vás rád vyzval, abyste šli s námi. Jelikož však ještě není úplně jisté, zda se přece jenom někdo s náhravkami nenajde, není ještě určeno datum celé akce. Počkáme proto do příštího čísla a o vývoji vás budeme informovat, pokud nepropadneme panice.
       Máte-li jakékoli lepší nápady a technické připomínky, neváhejte a napište nám.
       
Pozn. redakce: Někde v SF archivu by měla dotyčná nahrávka být (na třech kazetách). Budeme hledat.
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK