Logo rubriky
5/1995
  (126)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1995

Čtenářův průvodce po Interkomu

Jarní porada se blíží,

opět se sejdeme v Březové nad Svitavou 21. - 23. 4., bohužel se termínově kryje s boskovickým Geaconem a dá se tedy předpokládat, že přinejmenším jeho pořadatele na poradě neuvidíme.
       V tomto čísle přinášíme diskusní příspěvem k dalšímu osudu CKČ. Další možná témata:
       Worldcon
       Parcon/Bohemiacon
       Výroba Mloků a Ludvíků
       Nominace potažmo hlasování o cenách fandomu.
       Velký podzimní MINICON v Národním technickém muzeu.
       

Přihlášky na Parcon

       Pokud je nenajdete ani v tomto čísle (nějak vázne dodávka z Ústí), raději již nečekejte a oxeroxujte si přihlášku z Nemesis nebo prostě pošlete do Ústí dopis s požadavky na nocleh, stravu a konferenční materiály.
       

Týden vědecké kultury = Minicon '95

Několik nej(odvážnějších, aktivnějších, nepoučitelnějších) fanoušků, kteří se zúčastlili na podzim loňského roku prvního ročníku této akce, ví, že v Národním technickém muzeu je vše, čeho je třeba k dobrému conu, stačí jen zajistit SF část programu. 24. - 26. 11. na vás čekáme, ať již jako na hosty, pořadatele či účinkující.
       

Jak číst psát Kvark

Onehdy jeden z příležitostných čtenářů IK přirovnal jeho obsah k revolučnímu plátku Jiskra, na jehož stránkách (nebo někde jinde) se druhdy potírali ruští bolševici a menševici. Nic by mě netěšilo méně, než vydávat takový časopis. Jak jsem již napsal, diskuse má vést k pochopení a polemika k přesvěsvědčení oponenta, nikoli potření. Cílem Interkomu je komunikace fanoušků a nikoli jejich rozeštvávání. A protože na něm všichni pracujeme ve svém volném čase a zadarmo, bylo by zcela nesmyslé, aby nás to navíc ještě nebavilo.
       Proto si od tohoto čísla uzurpuji právo 1. nezveřejňovat recenze (články) kritizující (hodnotící) více autora než jeho dílo, 2. umravňovat články (vypouštět pejorativní adjektiva tam, kde nejsou nutná) a zvláště 3. mýtit všechna přirovnání tvůrčího a vyměšovacího procesu. To se týká již tohoto čísla a článků již došlých a ještě nevydaných.

E. L. F.

Opět do redakce doputovala disketa s ELFem (Elektrickým literárním fanzinem) a mě došlo, že u tohoto média je poštovní adresa poněkud anachronickou a je třeba uveřejnit e-mailovou.
       Elektronická adresa ELFa:
VFIL4098@barbora.ms.mff.cuni.cz
       

RUR

Osud je RUR vyjasněn scházíme se každý čtvrtek od 17.30 do 19.00 v SPŠ Elektrotechnické, v Ječné 30 (první patro, učebna č. 2).
       

Nemesis, pro a proti

V úvodníku Nemesis se objevila stížnost na Mladou frontu, že ji tato odmítá prodávat. Když Nemesis začínala vycházet, zdálo se, že se na stáncích bude objevovat okolo 15. a spolu s Ikárií vycházející 1. si rozdělí čtenářův čas. Březnová Nemesis vyšla 25. února a tak to bude i se všemi dalšími čísly. Má ještě cenu zkoumat, kdo hraje fér a kdo ne?
       Tolik dnes proti (podrobněji jsem se vyslovil v předminulém čísle IK). Mezitím se objevilo i několik pozitivních rysů zmíněného periodika: Jde hlavně o všeobecnou dostupnost, Nemesis je v každé obci, i tam, kde to Ikarie již dávno vzdala, snadno se sežene i takřka kdekoli na Slovensku. To by mohlo vést k oživení zájmu o SF, což dnes v době klesajících nákladů a rostoucích cen nelze nevítat. Vzpomínám na boj Ikarie s PNS v porevolučních zmatcích s distribucí, obávám se, že tehdy Ikarie rezignovala na důsledné řízení svého osudu. Pokud si Mladá fronta nedovede (či nemá dost vůle) zajistit distribuci ke všem potenciálním čtenářům, měla se redakce Ikarie již před časem sama poohlédnout po novém vydavateli. Pokud by to byl Magnetpress, zabila by dvě mouchy jednou ranou.
Zdeněk Rampas
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK