Logo rubriky
3-4/1996
  Fantasy (další) (134)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1996

Dílo Elfí stráže

Bylo, nebylo, jednoho dne uprostřed Černé země sešli se elfové živořící v nehostinné krajině plné trpasličích dolů a na svoji ochranu ustavili Elfí stráž - Edhel Tir. I vzešel z jejího středu kruh ambiciózních mágů, kteří při studiu kouzelných grimoárů v jakési dávno zapovězené knize objevili mocné kouzlo svolej hráče. Ve své mladické nerozvážnosti, snad chtějíce si ověřit velikost vlastních sil, seslali ono kouzlo s působností do vzdálenosti 350 mil, neuvědomujíce si nebezpečnost svého činu. Pak začaly se dít věci podivuhodné...
       Pro toho, kdo neví, o čem je řeč - Edhelcon v Ostravě. Mladý klub (mladý svou délkou trvání, členskou základnou i vedením) v Ostravě se rozhodl vytrhnout příznivce SF&F i hráče her tohoto žánru z jejich zaslouženého zimního spánku a uspořádat uprostřed února svůj con. Sjelo se do Ostravy takových 70 lidí, hráčů i scifistů. Problém byl právě v tom „i“. Jak se ukazuje, nelze skutečně chtít všecho. Klasičtí účastníci conů byli na Edhelconu v menšině, a když se k tomu přidá i hráčská vášeň samotných organizátorů („Hned to bude, jen co si tady vyměním karty na Magic.“) , není divu, že si pravověrní fanové mohli připadat jako odstrčená Popelka. Naštěstí skutečný fan ani organizátory nepotřebuje. Stačí útulná pivnice (ale ani ta není nezbytná) a hlouček stejně spřízněných duší.
       Hráči, hráči a zase hráči. Magic, Dračí doupě, Doomtrooper, Battletech, piškvorky, mafie a jiné pro většinu normálních lidí nepochopitelné záležitosti. Hrálo se v rámci turnajů i jen tak. Hrálo se na stole, na zemi, v hale, ve třídách, po chodbách, zkrátka všude. Hrálo se do rána a do zblbnutí (hráčů i organizátorů).
       Kdo toho ještě neměl dost, mohl zblbnout u videa.
       Do neděle měl na to dostatek času.
Co napsat závěrem? Snad si každý přišel na své. Organizátoři se jistě poučí ze svých chyb, takže nic nebrání tomu, aby vznikl nový pravidelný con v „mrtvém“ zimním období.
Jiřina
Omluva IK: Při nedávném úklidu redakčních prostor byly nalezeny materiály týkající se propagace Edhelconu a přihlášek na něj. Bohužel již bylo pozdě na zařazení do čísla, které by vyšlo ještě před akcí. Velmi se pořadatelům omlouváme
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK