Logo rubriky
6-7/1996
  Dopisy čtenářů (další) (136)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1996

Dopisy čtenářů

Od: Tomas Vaclavek VACLAVEK @tunw.upol.cz
Pro: APRO.Obchod(ram)
Datum: 14.4.96 14:42
Věc: dotaz
       
       Vazeny pane,
       jakozto casty ucastnik ceny Karla Capaka, bych mel na Vas dotaz. V minulem INTERKOMU jste sice podal jakes vysvetleni zmen, ale chybela mi tam jmena porotcu.
       Dale bych se chtel optat, jestli je to spravne a vhodne, ze v minulorocni porote byli clenove RIGOR MORTISU a jakesi Spectry.
       Protoze mi pak jejich vitezstvi s tak impotentnimi dilky pripada velmi podivne a ubohe. A z jejich nesmirne radosti nad uspechem, ktery si sami vyhodnotili mi pripada minimalne 'debilni'. To je jako bych sam sebe zkousel a daval si znamku!!!
       Prosil bych Vas o odpoved, protoze pokud budou v porote opet clenove vselijakych 'spolku' a budou si hodnotit sami sebe, tak ostatni nemaj sanci. A vyjadreni Rigir Mortisu „ze vyhrajou CKC s cimkoli a kdykoli“ zverejnene v loni v Interkomu dava najednou docela jiny smysl a je velmi, ale velmi TUPE...
       S pozdravem a kvalitni SCI-FI
       zdar zustava T. Vaclavek
       
       PS. prosim o odpoved. Dekuji
       

Pár slov šedé eminence

Zrovna jsem přemýšlel o tom, zda nechám spadnout kurs zlata na tokijské burze, když mě Jirka Pavlovský upozornil na obvinění, vznesené proti sdružení Rigor Mortis a SF klubu Spectra ohledně manipulace výsledků loňského ročníku CKČ.
       Nedosti na tom. Autor nactiutrhačného pamfletu doslova napsal o „jakési Spectře“. Domníval jsem se, že scifi klub Spectra si získal v českém fandomu již dostatečnou (a plně zaslouženou) prestiž díky obětavé práci (jmenujme například každoroční cenu Jima Dollara, skvostná divadelní představení a spoluúčast na pořádání několika Miniconů), kterou jeho členové odvádějí bez nároku na osobní prospěch.
       Spectra vždy proslula svým skromným vystupováním bez jakéhokoliv nádechu zhoubné sebestřednosti. Opravdu se cítím hluboce dotčen, pokud jakýsi Tomáš Václavek, osoba nepochybně (např. v porovnání se mnou) krajně bezvýznamná až směšná, má tu smělost hovořit o „jakési Spectře“.
       Přes přátelské vztahy ke sdružení Rigor Mortis existuje mezi oběma skupinami jistá zdravá soupeřivost. Pokud je sdružení Rigor Mortis zmíněno dvakrát a Spectra pouze jednou (a to ještě ve spojení s neurčitým zájmenem), musím se důrazně ohradit. My jsme ještě o ten pověstný chloupek lepší!
       Pominu faktickou nesmyslnost celého obvinění. Členové sdružení Rigor Mortis opravdu vyhrají CKČ zřejmě kdykoliv a s čímkoliv, alespoň pokud se jejich konkurenti budou pohybovat na úrovni Tomáše Václavka. Pokud mohu mluvit za Spectru, v druhém kole hodnocení CKČ netvoří její členové více než 90% porotců (v kategorii román je to dokonce ještě o nějaké to procento méně), takže objektivita soutěže je nadále naprosto nezpochybnitelná.
       Nemám bohužel čas podrobněji nyní celý problém diskutovat, ježto se brzy odeberu na zasedání své lóže.
       Tomáše Václavka jménem celého scifi klubu Spectra žádám o poskytnutí satisfakce. V opačném případě se v příštím ročníku CKČ postarám osobně o to, aby se jeho díla již k ostatním porotcům vůbec nedostala.
       
       
Pavel Houser

Vzkazy (pokr.):

Všem z Živlu: Obdivuji Vás za Živel#3. Proklínám Vás za rozhovor s Chuckem & Glynis (Terminal bar tamtéž). Uvidíme se na Tetsuovi?
       
Glynis, už je tma a na Tvém čísle to nikdo nebere. Kde jsi? Byl jsem na Ginsbergovi a slíbil jsem Ti ty ilegální nahrávky. Uvidíme se na Tetsuovi?
       
Joudovi: Z poslední poznámky pod recenzí na Hellraisera v minulém IK se mi při přepisování do kompjútru nějak ztratilo Tvoje jméno. Promiň.
       
Terry Pratchetovi: Thanx for great new „Feet of clay“.
       
Milane Klodnere vulgo Sad Smiley, Lunatik je supr. Moc se nám líbil. Existuje někde celý, nebo jenom odstavec, který byl v IK?
       
Nakladatelství And Classic: To to trvalo s tím Malloreonem! (Nezlobte se, Jouda si na Eddingse nedá sáhnout. Vlastně ani nevím, jestli se to píše takhle. Snad se na mně nebudete zlobit -pozn. Snow).
       
Všem: Pojďte si tady z toho udělat jednu velkou nástěnku! Každý má právo, když jde zrovna kolem, připíchnout na ní lístek s tím, co ho pálí.
       
Dnešní vzkazy připravili SNOW&Jouda (Zdravím Pratchettovce (hlavně Džejnu a Markétku), dále Ifku do Prahy, Lisu do Hamburku a Franka do Amsterdamu.)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK