Logo rubriky
8-9/1996
  (137)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1996

INZERTKOM

       V Rusku vychází první velký slovník Ruští autoři SF a fantasy, jehož autorem je ruský Jirka Černý, dlouholetý bibliograf Igor Chalymbadža.
       Knihu vydává Uralská universita v omezeném nákladu 1000 výtisků pouze na subskripci. Rozsah slovníku je zhruba 3000 stran rukopisu, formát 220x290 mm s černobílími ilustracemi, pokrývá zhruba 10 tisíc jmen autorů! Cena knihy by neměla překročit ekvivalent 30 USD, je však nutno si ji včas objednat. Kdo má zájem:
       Feodor Eremeyev, ch. editor
       The Urals University Press
       13-B Lenin Pr., GSP-830
       Ekaterinburg, 620219
       Rusko
       telefon nakladatelství:
+3432-512221, nebo 441456.
(jo)

Výtvarná dílna Workshopu
v roce 1995

U zrodu výtvarné dílny se objevují Jan „Jam“ Oščádal, Karel Soukup a Jan Ondroušek spolu s prvními osmi statečnými. Jsou to: Alena Bártová, Tomáš Fiala, Pavel Dobeš, P. Martinický, Petr Král, Jiří Fiala, Oldřich Šváb a Ján Harčarik.
       Mezinárodní složení autorů při autoském okruhu hodnocení málem způsobilo katastrofu, když při zasílání přes hranice došlo k zmizení balíku prací. Naštěstí byly k dispozici kopie a hodnocení proběhlo.
       Při lektorském okruhu, kdy měli vyhodnocení prací provést naši přední profesionálové, byl však již takový časový skluz, že nezbylo než se spokojit pouze s vyhodnocením provedeným mistrem Rotreklem. Bylo velmi moudré, dovolím si částečně ocitovat ...po kritice si o Vás autor stejně pomyslí, že jste blbec...
       Výsledky zkušebního prvního kola měly být vyhlášeny na Draconu 95. Vyhlášení však neproběhlo a nevím, zda tam autoři vůbec byli přítomni. Takže alespoň touto cestou: jednomyslně autory i lektorem byl jako první vyhodnocen P. Martinický z Bratislavy, jako druhá Alena Bártová z Uhlířských Janovic a jako třetí všichni ostatní.
       Koneckonců není důležité vyhrát, ale zúčastnit se! Jaký bude další osud výtvarné dílny... leží ve hvězdách. Snad se jí ujme Akademie?!
       P.S. Tomáši, děkuji za PF, nápodobně a přeji všem autorům mnoho zdaru v jejich další práci.
(ZZ)
       
       SF Klub 451oF Košice pořádá

HEROCON 1996

který se uskuteční 4.-6.10.1996 v Centru volného času v Popradské 96, Košice.
       Z programu:
mezinárodní mistrovství Slovenska v MAGIC-THE GATHERING,
turnaj družin v ADVANCED DUNGEONS & DRAGONS,
besedy o RPG,
velká FANTASY HRA na živo a další.
       Zájemci si mohou napsat o podrobnějí údaje a přihlášku s návratkou na adresu:
       P.O.BOX G-112
       040 01 Košice
       Slovenská Republika

KONEČNĚ JE TU Bílý drak

       
       třetí díl Drakenů z Pernu, na který jsme tak dlouho čekali. Kniha je díky překladateli Janu Mrlíkovi plně kompatibilní s prvními dvěma díly, což by sice mělo být samozřejmostí, ale po našich zkušenostech s AG šuntem musíme být naplněni upřimným vděkem. Za vydání této knihy, která asi vydavateli nepřinese horentní zisk, ale určitě mu získá vděk čtenářů, musíme poděkovat, nejlépe formou nákupu knihy, vydavateli Karlu Petříkovi a jeho nakladatelství
Netopejr, které nám slibuje ještě řadu pokračování ságy Anne McCaffreyové.
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK