Logo rubriky
9/1997
  Fandom (další) (148)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1997

Už zase „Proč jste nedostali Parcon?“

Vážený pane Pravdo, mé rozčilení nad Vaším článkem Jak jsme nedostali Parcon Vás mrzet nemusí - kam bychom přišli bez trošky adrenalinu v krvi.
       Ohledně termínů: Navštívit Avalcon a Parcon bylo možné vcelku bez problémů - je mezi nimi týden, ale navštívit Avalcon a pak se vláčet do Spiše na Tatracon (s výbavou na týden) nebo na otočku domů a pak do Spiše ... Tentokrát nebudu mluvit za „některé fany“ (neptal jsem se), ale mne osobně toto cestování od návštěvy Avalconu odradilo. Velmi jsem toho litoval, protože jsem měl velkou chuť se Avalconu zúčastnit.
       Ohledně toho, že nemůžete pořádat con v jiném termínu, se jedná o moji chybu a pokorně to přiznávám. Až po jistém čase mi došlo, že „velká rekonstrukce jídelny“ se možná protáhne na několik týdnů.
       Děkuji za vysvětlení, proč jste se nemohl dostavit na poradu. Pokud jste byl pořadatelem, tak to (vzhledem ke zkušenostem) dokážu velmi dobře pochopit. Pokud byste se odhodlal na poradu přijet, projednávání Parconu by se dalo přesunout na tento termín (pokud by byl přiměřený).
       Jsem rád, že ve skutečnosti nemáte nic proti Parconu na Slovensku, ale ve svém tolik kritizovaném článku toho proti Parconu na Slovensku máte vcelku dost.
       Ohledně vzdálenosti - pokud jeden sní celé kuře a druhý je o hladu, tak průměrně snědli každý polovinu. Když už je fandom československý, zdá se mi vhodné uspořádat občas con blíže fanům ze Slovenska, i když jich pravděpodobně není tolik jako v ČR (přesná čísla mi nejsou známa). Máte mi to za zlé?
       Na Tatracon jezdí drtivá většina fanoušků SF (kdo je to fan?), ale abych neslovíčkařil - 20 - 30 z nich jsou fanové aktivní, kteří pravidelně navštěvují různé cony a většina z nich se podílí i na jejich organizaci. Zdá se vám to málo? Je to 20 - 30 % letošní účasti na Avalconu (dle Vašich slov 100 fanů). Je mi líto Vašeho useknutého prstu, ale naštěstí se rychle zregeneroval (v Ústí už byly zase všechny).
       Váš poslední odstavec (kde mne obviňujete ze slovíčkaření) je čisté slovíčkaření, ale přiznávám se: Váš popis situace skutečně není velmi subjektivní, ale pouze „jde o Váš, potažmo váš klubový, subjektivní názor“. Rovněž jste nikdy nenapsal, že by Váš článek byl psán s „chladnou hlavou“, nýbrž „ať to vezmete z které chcete strany, s chladnou hlavou, stejně dojdete k závěrům, které jste nám předestřel“. Nic se Vám nesnažím podsouvat, pouze jsem neshledal, že bych touto formulací vážně změnil smysl těchto vět. Chcete podrobnější diskusi o tomto problému?
       Na závěr chci říci, že vás neodsuzuji (to jsem nikdy nenapsal) za snahu domluvit se s pořadateli Tatraconu. Pouze konstatuji, že po předchozí kolizi termínů měla tato snaha přijít před nebo na poradě. Po poradě pozdě bycha honiti.
       Neschopnost jakkoli reagovat na tento problém během roku a rovněž bezradnost vyslanců vašeho klubu při objevení této komplikace byla jedním z hlavních důvodů, proč jsem hlasoval pro Parcon ve Spiši. Patrně jste se poučili, protože jsem se dočetl, že na příští rok již chystáte různé varianty a termíny. Tvrdá lekce zřejmě přinesla výsledky.
       Přeji hodně zdaru při pořádání Avalconu 98.
Piter
PS: Toto téma považuji za dostatečně probrané, proto na případnou reakci pana Pravdy odpovím přímo jemu.
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK