Logo rubriky
9/1997
  (148)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1997

INZERTKOM

DEMENTI (To není oslovení)

IK 8/97 se následkem liknavosti nejmenovaného informátora a podivného přeslechnutí objevila chyba ve výsledcích soutěže O nejlepší fantasy. Správný je následující text:
       Vítězem ročníku 1997 se stal Leonard Medek s románem Runeroad.
       Vyhlášení výsledku soutěže 1998 proběhne na Parconu či Bohemiaconu 1998.

MLOK v Brlohu

S velkým úsilím se nám podařilo zásobit bratislavskou prodejnu Dračí brloh sbírkou vítězných prací Ceny Karla Čapka za rok 1997.
       V nedaleké budoucnosti budeme neprodané výtisky stahovat k Jirkovi Pavlovkému. Žádáme, prosíme a apelujeme na slovenské fanoušky, aby si, pokud mají o knihu zájem (je součástí chystané řady věnované CKČ) ji pořídili v Blavě a ne až třeba na Draconu. Pomůžete sobě i nám.
       

Valhala

       František Novotný se šťastně vrátil ze své podzimní kampaně u tureckých břehů a slibuje, že do jara bude hotové pokračování Valhaly, pro mladší čtenáře, kteří nepamatují první díl, přineseme v příštích číslech IK připomenutí (samozřejmě až potom, co se uvidí, jak to Frantovi jde).
       

Carola se nám přestěhovala:

       Carola Biedermannová
       Schnirchova 15
       170 00 Praha 7
       telefon v příštím čísle.
       

Chvála diskety

Nikdo mě asi nebude podezírat, že jsem nepřítelem pokroku, zejména pak počítačů (pokud je ovšem neprezentuje svým svérázným způsobem časopis Živel). Bez elektronické sazby by Interkom zdaleka nevycházel tak často a v takovém rozsahu, jaký dnes považujeme za samozřejmost. Nicméně nic se nemá přehánět. Když nám funguje PC nesázel bych v zemi, kde telefonovat do Malešic je dobrodružství na celý večer, na informační dálnici.
       A tak se při práci nad IK setkávám se dvěma druhy příspěvků, část našich dopisovatelů stále žije o krok za dobou, a své články a reportáže nám posílá vytištěné z počítače a očekává, že je budeme znovu přepisovat. To se naposledy stalo s programem Bohemiaconu, který kvůli tomu vyšel jen zkráceně a pouze na zadní straně obálky, v které jsme příslušné číslo IK rozesílali.
       Jiní dobu zase poněkud předbíhají a posílají nám své texty elektronickou poštou a vedle toho rovněž vytištěné (to chválím, mnohdy při přenosu a dekódování z jiných formátů mohou vypadnout některé speciální znaky). A tak tu již od minulého týdne mám na papíře příspěvek z Brna a čekám na opravu změnou času (která se navíc nekonala) zhrouceného Novell GroupWise. Proč já ty diskety na poradě rozdával?
Zdeněk Rampas
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK