Logo rubriky
9/1997
  Cony (další) (148)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1997

Zloději, zloději ...

ve dne, v noci chodějí, jak říká lidová moudrost.
       Ikarie rozšířila pověst, že fanové nekradou. Doufám, že je to pravda, ale na conech se krade určitě. Následující fakta mám z první ruky (od postižených nebo organizátorů) a je to souhrn asi posledních tří let:
       Bohemiacon - z odložené tašky zmizel notebook.
       Dracon - zmizel odložený batoh.
       Avalcon - zmizel modem.
       U poslední historie zatím neznám výsledek: Po párty na právě proběhlém Bohemiaconu 97 postrádala spolubydlící několik darovaných karet nějaké sběratelské hry.
       Tolik moje osobní povědomost.
       Bez komentáře.
Piter
       
Pozn. ZR: Iluze o fandomu jako o spolku idealistů je skutečně jen iluzí. Na každý con se vetře nějaký zlodějíček, a říkat si, že dotyčný grázlík do fandomu nepatří, nám může pomoci v uchování fanovské hrdosti, ale praktický efekt takového vyloučení z fandomu je nulový.
       Navíc nejde o jev z poslední doby, mé ženě někdo ukradl již na posledním pardubickém Parconu kabelku a v té době byly Parcony dosti výběrovou akcí. Tím neříkám, že to musel být někdo z SF klubu, pardubická veřejnost měla přístup a šikovný kapsář asi ví, jak málo si lidé na podobných polouzavřených akcích dávají pozor na peněženky.
       Tehdy jsme nic nehlásili, abychom na Parcon zbytečně neupozorňovali (problém byl se ztracenou občankou), dnes by zase policie pokrčila rameny, pravděpodobnost úspěšného vyšetření je asi dvouprocentní.
       
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK