Logo rubriky
12/1997
  (150)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1997

Čtenářův průvodce po Interkomu

Jak číst tento IK

Reportáž z Draconu, vyvrcholení a závěru scifistického roku ještě nemáme, ale František Novotný nám dal k dispozici svou Draconskou přednášku Tisíc let Evropy. Jurajovi Maxonovi zase děkujeme za reportáž z World Fantasy Convention a nejpilnějšímu recenzentovi současnosti Slávkovi Švachoučkovi za recenze z Neviditelného psa.
       

J. Czaplinská v hnízdě R. M.

Týden, či tak nějak, před Draconem pobývala v Praze polská bohemistka a přítelkyně mnoha našich scifistů (a naší SF, pro Fantastyku přeložila mimo jiné povídky Ondřeje Neffa) Joanna Czaplinská. Ve čtvrtek jsme ji pochopitelně přilákali do knihkupectví Jirky Pavlovského. Joanna, která píše práci o české antiutopii osmdesátých let, tam našla několik knih, které v předchozích dnech marně hledala v ostatních knihkupectvích, mezi jinými Engerlingy a Adamovičův slovník.
       Přál bych vám vidět nefalšované dojetí na prosté tváři Jirky P., opravdu, kdy naposledy si u něho nějaký fanoušek koupil knihu?
       

Předplatné IK na rok 1998

Zatím jsem neměl čas udělat konečné zúčtování, ale doufám, že i příští rok vydržíme s předplatným 120 Kč včetně poštovného. Některé nejtěžší sklerotiky bych chtěl upomenout o doplatek za letošní ročník, mohou zaplatit najednou.
       Předplatné pošlete na adresu redakce složenkou nebo v pevné obálce. Můžete použít i konta Čs. fandomu u Čs. spořitelny (Rytířská 29, Praha 1) 907551-038/0800, identifikujte se nejlépe rodným či jiným číslem jako var. symbolem a dopisem nás upozorněte, že jste již zaplatili. (Rodné číslo nám umožní identifikovat vaši platbu. Je pak ale otázkou, zda není lepší to risknout a dát peníze do přímo dopisu.)
       Slovenští odběratelé nemohou požívat dobrodiní novinového výplatného České pošty a tak musí po staru dodat do redakce obálky se svou adresou. Pozor, ofrankované slovenskou známkou. IK pašujeme do Bratislavy a rozesíláme až ze slov. území. Jinak by totiž poštovné zhruba dvojnásobně přesáhlo vlastní cenu IK. Předplatné zašlete přes svůj SF klub, nebo stejně jako fanoušci z českých zemí.

Kdo je kdo
Poslední výzva pro zapomnětlivce

Pokud si nejste jisti, zda jste odeslali dotazník či korektury „Kdo je kdo v české a slovenské SF“, udělejte si v tom rychle jasno, třeba dotazem do redakce. Pokud tušíte, že už požadované tiskoviny nenajdete, rádi (co nám také zbývá) vám je pošleme znovu, ale prosím, pospěšte si.
       

Cena Karla Čapka 98

Připomínáme, že uzávěrka 17. ročníku literární soutěže O cenu Karla Čapka je 30. 1. 1998.
       Své práce zašlete v originále a třech kopiích, tedy celkem ve čtyřech exemplářích (práce nad 50 nstr. stačí třikrát)
       Příspěvky posílejte či doneste na adresu: Knihkupectví a antikvariát, Čáslavská 15, 130 00 Praha 3, tel.: 71 73 73 04
       Pokud nechcete podporovat poštovní úřad, můžete na výše uvedenou adresu své práce doručit osobně a to v pracovní dny od 9oo do 18oo a v sobotu dopoledne.
       Pokud chcete organizátorům CKČ usnadnit život (a možná i výběr povídek), vložte do obálky prohlášení, že svolujete s jedním otištěním vašich prací v materiálech k Parconu 98. Autoři otištěných prací obdrží honorář během slavnostního vyhlášení výsledků nebo poštou.
Zdeněk Rampas
       

Tož ste dostali Parcon

Kdo, kdy a kde bude pořádat v roce 1998 Parcon, je již známo. Přestože jsme kandidovali (Salamandr + Radegast), tak my to nebudeme. A hlavně nebudeme pořádat žádný „Truc-ParCon“ nebo Paralelní Con, jak jsem byl na poradě po hlasování tázán (nebudu jmenovat kým, doufám, že to byl jen pokus o žert...)
       Chci poděkovat všem, kteří hlasovali pro Parcon v Kopřivnici. Díky za důvěru, přestože působím ve Fandomu jen krátce. Já osobně, pokud bych nevznášel kandidaturu, bych hlasoval pro Avalon. Třeba i proto, že jsem byl na předchozích Aval(c)onech a vím, že to má úroveň.
       Tož Vašku, dostali ste Parcon, tak se čiň, ať je to ještě lepší než ty předchozí cony v Chotěboři.
Randalf
P.S. Doufám, že toto bude jediný příspěvek k příštímu Parconu na téma „dostali-nedostali“.
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK