Logo rubriky
8/1998
  SF soutěže (další) (156)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1998

Čas chutí

Loňský ročník soutěže nám připomněl, že myšlenka na jídlo je všem lidem velice blízká. Hlavně to musí být něco, na co máme chuť. Přitom představa o tom, co je dobré, může být velice rozdílná. Každý má prostě jinou chuť. To platí o nás, lidech a dalších obyvatelích naší planety. Ale co mimozemšťané. Nebo roboti. Jejich chuti (nebo chutě?) si snad raději ani nepředstavovat. Nebo ano? Ale chuť nemusí být jenom na jídlo. Člověk (a nejen člověk) může mít chuť i na jiné věci. A to už ponecháme na vaší fantazii. Doufáme, že vás bude téma chuti inspirovat.
       Je tu další ročník mezinárodní literární a výtvarné sci-fi soutěže pro všechny, kdo mají nápady a chuť (opět chuť) psát. Uplynulé ročníky soutěže nás přesvědčily, že vás je takových mnoho, a tak věříme, že i tentokrát něco vyberete ze svých šuplíků nebo že si najdete chvilku času a něco nového napíšete, namalujete či jinak vytvoříte.
       
       Soutěž bude probíhat ve dvou základních oblastech:
a) literární (povídky, novely, romány, básně, dramata, scénáře)
b) výtvarné (obrazy, kresby, komiks, sochy, modely, počítačová grafika, film)
       Přesnější rozdělení do kategorií věkových i jiných provede organizační výbor soutěže až po její uzávěrce podle došlých prací.
       Přijímají se pouze práce dosud nikde nepublikované. Výtvarná díla je třeba zasílat v 1 exempláři, literární díla (v češtině nebo slovenštině) ve 3 exemplářích nebo raději na disketě 3.5“ (ve formátu pro editory pracující pod MS-DOS/Windows). Organizátoři si vyhrazují právo na jedno uveřejnění zaslaných příspěvků. Z nejlepších prací bude sestaven sborník, který obdrží zdarma nominovaní účastníci soutěže, ostatní si jej budou moci objednat za sníženou cenu.
       
       Uzávěrka soutěže je 31. 3. 1999. Vyhlášení výsledků proběhne začátkem léta 1999.
       První tři soutěžící v každé kategorii budou finančně odměněni (500 - 200 - 100 Kč)
       Práce do soutěže zasílejte na adresu:
Zdeněk Töpfer
V Rokli 154,
293 01 Mladá Boleslav
Česká republika
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK