Logo rubriky
13/1998
  (160)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1998

Čtenářův průvodce po Interkomu

Akademie SF se blíží

Do poloviny ledna od vás, vážení vydavatelé, potřebuji seznamy vaší produkce za právě uplynulý rok. Pokud jsou krátké, či se do značné míry kryjí se seznamem Ivana Adamoviče v Ikarii, stačí mi, když mi je pošlete na papíře, nebo jen ve formě upozornění na to, co ze shora zmíněného seznamu vypadlo. Jinak je prosím na disketě nebo e-mailem.
       Po první výzvě v minulém IK jsem zatím dostal jen seznam z Leonarda a někde v archivu mám loňské připomínky z Dechu draka.
       

Předplatné na rok 1999

činí již 130 Kč. Zvláště fanoušky, kteří ročník '98 uhradili až na Miniconu prosím o větší příspěvkovou kázeň. Předplatné můžete poslat složenkou na adresu redakce, (ta je zároveň mým bydlištěm, vedle slova Interkom napište Zdeněk Rampas, ať nemusím poštovním bednám dokazovat, že jde o peníze pro mě), nebo v pevné obálce přímo v hotovosti (50+4*20), nebo na konto 7875652-038/0800.
       

Nový fanzin v redakci

Zlatý drak 5/98 - fanzin hráčského klubu Hexaedr obsahuje vyhlášení CKČ a informace SF&F Workshopu a hlavně článek Petra Čáslavy lákající drakobijce do lůna fandomu.
       

Neofan

Stolek s materiály propagující klubové hnutí přinesl první výsledky. Čs fandom získal pro společnou věc dva nové kluby, další informace až se blíže poznáme.
       

Nové brněnské
SF knihkupectví

se jmenuje Arrakis a najdete jej na ulici Veveří 24, pět minut od České, na dohled Bílého domu.
       Od 8.00 do 17.00 zde najdete veškerou SF, F, H, cizojazyčnou SF na objednávku, D&D, plakáty, figurky, alba a komiksy.
       

Na Draconu

v chodbě k restauraci proběhla výstava Pepi Vašáta, kterou jsem pro sebe nazval Scifistův rok ve fotografii. Už jen pro ní tam stálo za to být.

Jak zachránit
The Magazine of Fantasy & Science Fiction

Také se vám tolik příčí myšlenka, že na dlouho, možná navždy, neuvidíte českou mutaci MF&SF? Mnozí z vás to dávají najevo dopisy do redakce, jiní jen zamačkávají zrádnou slzu kanoucí v knihkupectví do regálu se stále se tenčícím sortimentem domácích SF periodik.
       Přitom stačí tak málo: Pokud dáte najevo, že byste si byli ochotni magazin předplatit a dostávat jej tak přímo domů, a pokud by vás bylo trochu přes tisíc, nic není ztraceno.
       Jedno číslo by stálo okolo 80 Kč a krom koupě v SF knihkupectvích by předplatné bylo jediným možným způsobem odběru. (Rabaty PNS a obrovská remitenda jsou hlavními důvody, proč je magazin ohrožen). Pokud by se nás našlo opravdu hodně, mohl by magazin vycházet na více stranách a třeba i častěji, ale tolik se nás asi nesejde.
       Pokud tedy za cenu šesti obědů chcete zachránit nejlepší zdroj SF povídek na našem trhu, dejte vědět do redakce MF&SF Polaris, P.O. Box 28, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm nebo Interkomu či na e-mail ram@apro.cz.
       Sejde-li se vás dost přijde Vám složenka a brzy po ní i zabalený magazin za stejnou cenu jako koupený v knihkupectví.
       

Jak číst tento IK

Článek Dotazník 2 je převzat z Fantázie č. 7. V příštím čísle přineseme další ukázky.
       

Plno Fantastiky 1999

xmas98Oslavy 20. výročí vzniku prvního československého SF klubu (na MFF UK Praha).
přelom dubna a května
Svět knihy
20.-23. 5. 1999
Eurocon - Dortmund
21.-24. 5. 1999
www.wpilog.de/SFTageNRW/
12. 6. 1999
ZeměplochaCon, který se jmenuje úplně jinak a bude na něm T. Pratchett
2.-6. 9. 1999
AussieCon Three, 57th World Science Fiction Convention
http://www.aussiecon3.worldcon.org
Zdeněk Rampas
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK