Logo rubriky
3-4/1999
  Fandom (další) (162)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1999

Projekt DUHA

Liga podpory neofanů je určena pro nové fanoušky SF, fantasy, hororu nebo her (tzv. neofany), kteří se chtějí zapojit do dění ve Fandomu. Za pomoci Ligy se mohou seznámit se strukturou Fandomu, děním v něm a mají možnost se do Fandomu aktivně zapojit.
       Projekt DUHA je součástí Ligy a zaměřuje se především na fanoušky jako jednotlivce. Mnozí noví fanové přijdou na svou první akci, nikoho neznají a nemají si s kým pohovořit. Všichni okolo se baví a neofan neví, jak se do zábavy zapojit. Právě proto vznikl Projekt DUHA.
       Projekt DUHA je založen na myšlence zlepšit komunikaci mezi „starofany“ a „neofany“. Do Projektu se zapojují lidé, kteří jsou ochotni se posadit s každým neofanem, který ho o to požádá, a najít s ním společné téma k hovoru. Někdy to může být těžké, ale vždycky se najde nějaké řešení. Členové Ligy jsou totiž všeobecně známé osoby, které znají desítky dalších fanů a mohou s nimi seznámit nováčka. Lidé zapojení do Projektu jsou samozřejmě také ochotni odpovídat na otázky a vysvětlovat, co se kolem vlastně děje a co se skrývá pod tajemnými názvy jako CKČ nebo Fandom.
       Seznámení neofana se znalým dlouholetým návštěvníkem akcí je největším problémem. Proto byla vymyšlena „stužková konvence“. Každý, kdo je ochoten seznámit se s neofany se dobrovolně označí barevnou stužkou. A protože nejlépe se hovoří u skleničky (a tu žádný pravověrný fan neodmítne), barva stužky odpovídá oblíbenému nápoji. Není samozřejmě povinností neofana „zaplatit“ za rozhovor skleničkou, ale rozhodně to nemůže být na škodu věci. Přípitek „SF zdar“ pořád ještě něco znamená.
Piter
nápojbarva
Čajžlutá
Voda, minerálkabílá
Cola a jiné limonádyhnědá
Pivooranžová
Víno bílézelená
Víno červenéčervená
Kávačerná
Fernetfialová tmavá
Whiskyzlatá
Džushnědá
Víno s bublinkamistříbrná
Rumrůžová
Vodkamodrá
       
       
       Od: miro.tree@post.cz
       Komu: ram@apro.cz
       Předmět: EXORCIST...
       Vázený pane prezidente...
       Dekuji Vám, ze jste se o nás zmínil v Interkomu. Bylo to pro nás prekvapení, a to ne z jen jednoho duvodu. Mohl bych psát o tom, jak jste to krásne provedli a vubec..., ale tak to není. Predne bych chtel upozornit na jednu zásadní chybu v naší vámi vytisknuté adrese. Je sice svou velikostí nepatrná, ale její dopad je nezmerný. Ted zde napisu skutecne správnou adresu a jen Vás upozorním na tu malinkou tecku hned za vlnkou. Je to malé, ale je to základní výstavbou smerování prkna po inetu.
       http://nwinfo1.vsb.cz/~.l98427.sti.fei
       a pro jistotu jeste jednou:
       http://nwinfo1.vsb.cz/~.L98427.sti.fei
       Dekuji za Váš drahoceny cas  
TREE
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK