Logo rubriky
11/1999
  SF & F Workshop (další) (169)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1999

Pragocentrická schůzka SF&F Workshopu 6. října 1999

Již podruhé nás pohostinně přijal Zdeněk Rampas pod svou střechou, a to i přestože v jeho domě právě probíhají mnohé přestavby. Jako první dorazil Mirek Hokeš a už se bál, že snad schůzka odpadla, když jsme se začli dožadovat vstupu já, Honza Vaněk Jr. a Michael Bronec zároveň. Ivana Kuglerová na nás křikla právě včas, abychom jí nezabouchli dveře před nosem. Poté, co jsme se usadili ve sci-fi muzeu a pustili se do jídla, pití a debatování, dorazil Milan Petrák.
       Ivana s sebou přinesla první díl comicsu o Workshopu. Strašně mě zklamalo, že v něm zatím nevystupuji, a tak nemohu kritizovat svou podobu. (Mám tak dlouhé vedení, že na literárním víkendu, kde byl přítomen i libretista Vašek Pícha, jsem si ještě nestěžoval.)
       Zatímco jsme probírali nepřítomné spisovatele, jiné nepřítomné fany, dřevěné bitvy a další témata, jež jistě nezajímají nikoho, kdo tam za námi nepřišel, dal jsem kolovat ukázky kreseb, jež mi po výzvě pro ilustrátory Základny poslala Olga Kezniklová. Přinejmenším Mirek by si od ní s radostí některou povídku ilustrovat nechal; škoda že autorka odjíždí na rok za hranice, ale budou snad i další Základny. Člověk se neobejde bez základní dávky optimismu.
       Junior seděl celou dobu nenápadně v ústraní a něco si četl. Teprve když odešel, všimli jsme si, že při tom stačil na Zdeňkově počítači najít pro Michaela nějaké bibliografické údaje, které potřebuje pro vydání nové knihy Jany Rečkové. Doufejme, že se v nejbližší budoucnosti projeví více takových kladných výsledků naší schůzky!
       Těšíme se na shledanou 3. listopadu 1999. O měsíc později se pak sejdeme na valné hromadě na Draconu (což neznamená, že bychom zrušili prosincovou pragocentrickou schůzku 1. prosince.
Honza Macháček
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK