Logo rubriky
12/1999
  Cony (další) (170)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1999

Parcon 2000 – návrat do Šumperka

Šumperk je znám jako město mnoha fanů a mnoha klubů. Přestože mají šumperští fanové ve zvyku zakládat si vlastní kluby sami pro sebe, případně pro svou rodinu, nevedou mezi sebou válku, nýbrž spolupracují. Jejich Parcon v roce 1993 se stal legendou. (To už se vážně vyprávějí legendy o roce 1993? Já se snad nechám mumifikovat!) Tenkrát prý celé město žilo Parconem. Účastníci conu byli natolik nadšeni, že kandidaturu Šumperka na rok 2000 s radostí přivítali a schválili ji několik let dopředu.
       Parcon 2000 proběhne tedy v Šumperku, a to od 23. do 25. června. Hosty conu budou Jaroslav Veis, Josef Nesvadba, Ondřej Neff (oslaví 55. narozeniny), Ewa Bialolecka, G. R. R. Martin, Pavel Toufar, Jaroslav Zýka a Věra Šťovíčková–Heroldová. Současně s conem proběhnou tři výtvarné výstavy: jednou z nich bude profilová výstava Petra Bauera, k vidění budou i obrazy Káji Saudka. Chybět samozřejmě nesmí vyhlášení vítězů Ceny Karla Čapka a soutěže O nejlepší fantasy (včetně fantasy show).
       Centrum Parconu budou tvořit známá Vila Doris a obchodní akademie. Ubytování bude zajištěno v internátu (150 Kč za člověka a noc), ve spacáku v tělocvičně (30 Kč za člověka a noc) a v hotelech. Tělocvičny se nacházejí uprostřed města, tedy blíže centru dění než internáty. Stravování se pořadatelé zajišťovat nechystají, protože místo conání je bohaté na restaurace a prodejny a v poslední době přibylo několik nových stánků s občerstvením; rozhodně však nebude chybět Skrblíkův bar.
       Přihlášky by se měly objevit na Draconu.
       Pořadatelé uvažují o slevách pro staré účastníky Parconů atd.
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK