Logo rubriky
12/1999
  Cony (další) (170)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1999

Parcon 2001 – Komunikační odysea

Parcon 2001 se chystá na 5.–8. července v areálu kolejí na Jižním městě v Praze. Program se bude odehrávat v moderní budově, komunisty projektované pro rozvědku a po pádu jejich režimu nakonec předané Vysoké škole ekonomické. Ubytování a stravování bude zajištěno přímo na místě na vysokoškolských kolejích, nároční budou moci využít služeb hotelu o stanici autobusu dál. Výše poplatků ještě není známa, ale pořadatelé slibují, že cenu letošního Parconu nepřesáhne.
       Program by se měl skládat z několika paralelních větví: Komunikační odysea (hard SF), Star Trek, hry na hrdiny, Zeměplocha, video s pásmem socialistických SF filmů (včetně všech tří řad rodiny Smolíkovy), hráčské a karetní turnaje, soutěže, dražba, burza knih atd. Účast přislíbily Lois McMaster–Bujoldová, Orson Scott Card a Robert Sheckley, pořadatelé jednají s J. Michaelem Straczynským (tvůrcem seriálu Babylon 5). Na jednání s domácími veličinami je zatím brzy, nicméně na Parcony obvykle jezdívají všechny významné osobnosti, kterým to nepřekazí smrt, nemoc nebo aspoň akce celosvětového významu. K vyhlášení vítězů Ceny Karla Čapka přibude s velkou pravděpodobností vydání sbírky všech vítězných prací od prvního ročníku, jejíž první díl (1982–1986) má Netopejr v úmyslu dát do materiálů conu. Zajištění fantasy show pro vyhlášení vítězů soutěže O nejlepší fantasy pokládají pořadatelé za samozřejmost.
       Porada Parcon 2001 v Praze schválila už proto, aby se tam konečně konal nějaký velký con. V roce 2000 se pravděpodobně dozvíme o jeho lákavém programu více (doufejme, že ne špatných zpráv) a přihlášky by se mohly objevit ještě před koncem tisíciletí.
Jan Macháček
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK