Logo rubriky
12/1999
  Cony (další) (170)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1999

Minicon 99

se konal 6. listopadu opět v Národním technickém muzeu v Praze. Hlavní organizátor Egon Čirny soustavně připravuje fandom na vstup do třetího tisíciletí a opět se vyznamenal. Všechny přednášky byly zájímavé, dokonce by se dalo říci, že čím méně atraktivní název, tím lepší obsah. Poprvé ve zde prodával Blackout J. Kovanice, u stánku nakladatelského domu Straky na vrbě byl k dostání Mlok 99, Roboramus St. Švachoučka a Volavky Z. Hajžmanové.
       Program se vcelku dařilo dodržet, jen místo televizního komentátora a vítěze soutěže o nejlepší fantasy Z. Šámala zaskočil rovněž nyní v TV působící překladatel Strugackých (a třeba Pelevina) Libor Dvořák a místo Marka Bendy hovořil o informační společnosti Ondřej Neff.
       Vyhlašování výsledků Ceny Jima Dollara bylo velkolepé a Cena Karla Čapka má ještě co dohánět. Milostný duet Fantomase a Freda Krugera hned tak něco nepřekoná, pan Hitler by mohl ještě trochu zapracovat na svém stepu.
       Na závěr avizovaný Nový sci-fi film uvedl Egon (mými) slovy: nejde o nový, ani sci-fi a dokonce ani film, neboť měl k dispozici videokazetu Braindeadu (či jak se to píše).
       Jako na každém conu se i zde sešla spousta starých známých (početná byla delegace z Budějovic, ale zastoupen byl i klub z Šumperku, Bratislavy, Chotěboře, Plzně a vždyť víte, kdo kam jezdí), můžeme doufat, že Minicon pomohl propagovat myšlenky SF i mezi několika novými tvářemi.
Zdeněk Rampas
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK