Logo rubriky
12/1999
  Dopisy čtenářů (další) (170)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1999

e-maily v koši nekončí

       Od: Ivan.Kminek@vyber.cz
       Odesláno: 12. listopadu 1999 9:07
       Komu: ram@apro.cz
       Předmět: Interkom
       
       Čau, Zdenku,
       tak jsem včera přelouskal poslední Interkom a z mého hlediska byl velmi zajímavý (zvlášť Eva H. a „mnohorecenze“ na Matrix). Jen jsem mel i se svým ostřížím zrakem potíže některé texty vůbec přečíst, jakými blechami to bylo vytištěno.
Ivan
       
       Od: Žourek Martin Ing. [MZourek@cpoj.cz]
       Odesláno: 11. listopadu 1999 14:49
       Komu: Zdeněk Rampas MLC (el. adresa)
       Předmět: Nový design Interkomu
       
       Velmi pěkná grafická úprava, má jen dvě nevýhody:
       1. Je nyní o celou třídu lepší než vzhled našeho nejmenovaného SF měsíčníku.
       Už předtím tu byl rozdíl, ale teď ten kontrast teprve vynikl. Je to další z řady škodolibých a zákeřných útoků ze strany vydavatele Interkomu. Takový náskok už nedoženou a tak se o to možná ani nepokusí. Trochu více úcty k typografickým staříkům by neuškodilo - jaký to dáváte příklad mládeži?!
       2. Nevím jestli jsou moje občasné příspěvky dost dobré pro tak fajnový časopis (mohu se sice snažit o zlepšení, ale znám své meze). Každopádně předplatné na další rok, které jsem před měsícem zaplatil, se ukazuje být ještě lepší investicí, než se tehdy zdálo.
S úctou Marvin (SFK NYX BRNO)
       
       Od: Roman Štědronský [Roman.Stedronsky@seznam.cz]
       Odesláno: 11. listopadu 1999 9:40
       Komu: ram@apro.cz
       Předmět: Novy kabat Interkomu
       
       Dobrý den,po přečtení nového IK jsem se zařadil mezi ty „ostatní“ - tedy tato nová podoba se mi líbí. A hodně. Jednak je samotný tisk takový nějaký kvalitnější, grafika je výraznější, písmenka ostřejší, stíny stínovatější a jednak je velice zdařilé výtvarné pojetí a rozvržení. Musím souhlasit s tím, že přehlednost Interkomu výrazně získala. Našel jsem jedinou drobnost, která mi nesedí - „z obsahu tohoto čísla“ na obálce je v tak úzkém černém pruhu špatně čitelné.
       S pozdravem
Roman Štědronský
       
       Komu: Míkovec Jaroslav
       Předmět: RE: Čtenářský ohlas
       
       Vážená redakce,
       právě jsem vylovil ze své schránky Interkom 11/99 a byl jsem nadšen už u výtahu. Nejsem grafik, ale podle mě se nová podoba velmi vydařila. Velmi jsem přivítal i „servisní“ textíky jako obsah vpředu, přehlednější řazení článků do rubrik, příjemné sestavení velkých fláků a malých článečků a samozřejmě pěkně vytištěné obrázky a fotky. Snad mi po tomto upřímně frenetickém úvodu dovolíte drobné kritické výhrady. Postrádám info o autorech obrázků a fotografií. U reportážních fotografií by taky neměly chybět popisky, co ukazují. Za významnější slabinu považuji přetištění článku z Respektu. Přetiskování ze zahraničí nebo z jinak těžko dostupných zdrojů (třeba z fanzinů) je OK, ale Respekt asi celá řada z nás čte nebo dokonce odebírá. (A když jsem u Respektu: myslím, že to je příklad časopisu s pěknou grafikou, u něhož se nedávná změna vůbec nepovedla.)
       Mnoho zdaru přeje
Jaroslav Míkovec
Stará Role
       
       Vážený příteli,
       dík za názor, IK11/99 nepovažujeme za konečnou formu a vyjádření čtenářů a spolupracovníků nám pomáhají „dolaďovat“ další čísla.
       K článku z Respektu:
       Většina členů redakce jej rovněž čte, jinak bychom o něm (o tom článku nevěděli). Mám za to, že podobný, kritický článek by v bloku o Matrixu chyběl. Asi bychom nepřebírali odjinud, kdyby některý z našich spolupracovníků přispěl i kritickým pohledem na Matrix. Bez článku z Respektu by mi zmíněný blok připadal příliš jednostranný. Navíc se mi článek pana Theina zdá tak důležitý, že by o něm IK stejně časem referoval. Protože jsem ale neměl nikoho, kdo by jej v dohledném čase pojednal, připadlo mi nejjednodušší jej převzít.
Zdeněk Rampas
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK