Logo rubriky
3-4/2000
  Fandom (další) (173)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2000

Léčba vlastní medicinou
Úhel pohledu (úhel odrazu=úhlu dopadu)

Na Neoconíčku se na ně obrátili chlapci z ETC a Opat klubu kvůli Jarní poradě v Březové. Do seznamu akcí na scifi serveru někdo poslal pozvánku (díky mu) a přitom opsal vtip, který padl na podzimní poradě. Moc jsem to nečetl, znělo to nějak takhle:
       Zveme vás na Jarní poradu SF klubů..., kuchař vzkazuje, že vybírá neofanský příplatek.
       Bral jsem to jako žert, který chtěl nanejvýš upozornit na to, že přehnaná pozitivní diskriminace neofanů by mohla vést ke zbytečnému rozdělování fandomu.
       Nějak tak jsem se to snažil vysvětlit na Neokoníčku a byl jsem dost překvapen mailem, který jsem našel v pondělní poště:
       Ahoj Zdenku.
       Stale je jeste na sci-fi.cz ta silenost s neofanskymi priplatky. Prece jen jsme se Silverem meli pravdu.
       Petr.
Odpověděl jsem již stručněji:
       Neznam nikoho, kdo by to nepochopil jako recesi a popichnuti Vaska Pravdy.
       Zdenek
a opět jsem nevycházel z překvapení. Můj mail se nějak dostal k Vaškovi P., navíc zřejmě v době těžké trudnomyslnosti a sebelítosti, o kterou se rád podělil.
       Tam, kde já myslel pošťuchování a napsal popichování, on četl trapné popichování:
       Ahoj Petre.
       Ja jsem to pochopil jako spatny vtip a nereagoval jsem, abych nebudil dalsi serii zbytecnych debat. Nehodlam se s nikym hadat, udelam si jeste letos svuj Avalcon, zatim jeste letos budu delat Fandomanii a pak se uvidi. Iluze, ze se neco zmeni, jsem ztratil. To, ze Zdenek nezna nikoho, kdo by to nepochopil jako dalsi trapne popichovani me a neofanu, neznamena, ze to nedava jasne spatny signal o vztahu stavajiciho Fandomu k novackum a ke zmenam vubec. Je to uplne zbytecne, rozumi tomu jen par zasvecenych a ti mladi nezasveceni to budou brat vazne. Takze chut prijet mezi ty zaslouzile fany mit asi moc nebudou, protoze budou mit pocit, ze nejsou vitani. Nicmene: Pochop to jako spatny vtip take. Asi nebudes platit vice. Ale jisty si tim nejsem ani ja. Kazdopadne na poradu jedu az v sobotu rano a vecer se vracim.
       Vasek
       Pokud Vaškovi nedošlo, že to trapné popichování je jediná odměna, které se mu kdy od fandomu dostane, čeká ho ještě nejedno zklamání.
       Jaký je váš názor? Také jste na poradu nepřijeli ze strachu před pánem s bílou čepicí?
Zdeněk Rampas
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK