Logo rubriky
3/2001
  Cony (další) (181)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2001

BOHEMIACON 2001

       Letošní Bohemiacon se uskuteční pod heslem Proměna. A podle toho co jako pořadatele chystáme bude změn opravdu mnoho. Především se noc přesouvá z Ústecké pedagogické fakulty do prostor Domu kultury chemiků (pro pamětníky připomínáme, že se tam v roce 1996 v největším sále předávala Cena Karla Čapka). K prostorám „conání“ je třeba, pro fany kteří Ústí nad Labem neznají doplnit, že kulturní dům se nachází v samém, středu města (ale ne dal než patnáct minut chůze od Pedagogické fakulty) a krom toho, že přímo v jeho objektu je velká restaurace je i v jeho okolí velké množství hospod a dalších osvěžoven.
       Dalším, neméně důležitým faktem je, že se letos con uskuteční nikoli předposlední, ale poslední srpnoví víkend, tedy 31.8 - 2.9. 2001. Reagujeme tak na četné žádosti návštěvníků a doufáme, že se mnoho skalních fanoušků přestane vymlouvat na povinou dovolenou s ratolestmi a přijedou po letech opět k nám na celou akci.
       A co program? Na Miniconu probíhala první oťukávání. Především bychom chtěli dodržet heslo, co Bohemiacon, to zahraniční host a požádali jsme už o pomoc Ivana Adamoviče a Tomáše Němce. Již teď máme několik bodů programu jistých. Například doktor Pravec, který je zapojen do celosvětového projektu Spaceguard, což je v podstatě hlídání Země před katastrofou z vesmíru. O tomto projektu u nás pohovoří a oznámí také jméno vzešlé ze soutěže na pojmenování planetky, kterém už byla vyhlášena. Pořadatelé slibují autorovi vítězného návrhu, bude- li přítomen, vstup na akci zdarma. Jinak se stejně jako v minulých letech můžete těšit na špičky české sci fi a fantasy, turnaje v hrách, přednášky, křty, autorské dílny a další podobné podniky, které už ke conům nedílně patří.
       Zároveň vyhlašujeme další ročník literární soutěže BC 2001, přičemž podrobnosti si můžete přečíst na jiném místě. Stručně - letošním tématem je změna (proměna, záměna), uzávěrka je 15. června. Vítěz má Bohemiacon zadarmo a jeho práce bude otištěna spolu s díly profesionálů ve sborníku vydaném u příležitosti conu.
       Na závěr je třeba připomenout, že změnou právě procházejí z www stránky Bohemiaconu - najdete je nyní na adrese bohemiacon.scifi.cz.
       Těšíme se na vás
       Sci fi klub Nazca
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK