Logo rubriky
4/2001
  Cony (další) (182)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2001

MIZERcon

Při pohledu na seznam 15 conů realizovaných loni v Brně (Dracon v to počítaje) by mohl náhodný pozorovatel dojít k mylnému závěru, že když se sejdou v Brně tři fanové, tak už je to con. Následující příspěvek ukazuje, že tak lehké to zase není a zároveň poskytuje i přespolním fanům návod na přípravu středně náročného conu.

Průměrný Mizercon

       Obtížnost: ***
       Cena: ***
       Čas: 10.2. 2001 16:30 až ??
       Základní ingredience: 1 byt + nafukovací balónky
       whisky: Oban (14 let), Bowmore (10 let), Cragganmore (12 let), Chivas Regal (12 let), Queen Anne, VAT 69, Grant's, Ballantine's, Label 5, Whyte & McKay, Jameson,
       rum: Kapitan Morgan, gin: Beefeater, vína: Beaujolais (ročník 2000), Ruland šedý (ročník 1998, mešní), Sauvignon, Pilsner sekt, piva: Rebel (10, 14), Gambrinus (10), nealko: Kofola, Ametyst, domácí: Calvados, koňak: Vaječný (Hobé, ročník 1999)
       sýry: Zlatý Madeland, Gouda, Leerdammer, uzený Kaškaval, uzený Platan
       uzeniny: Oravská slanina, Obalovaný česnekový bok, Lovecký salám, Budapešťská klobása, Pražské cigáro, Domácí gombasecká
       čaje: Long Jing, Yunnan Hong Cha, Assam B.O.P., Her Majesty's blend (Darjeeling, Ceylon, Assam)
Příprava: Láhve pečlivě vyskládáte, zvláště pak ty, které jste dostali darem. Sýry nekrájíte a podáváte v celku na prkýnku tak, aby si každý mohl dle chuti ukrojit. Totéž uděláte s uzeninami. Běžnější sýry a uzeniny použijete na chlebíčky. Whisky Oban a Bowmore dáte ochutnat všem a dovolíte jim tak vychutnat jejich mimořádnou chuť a vůni. Ostatní nápoje si každý bere dle chuti, jen sekt se nalévá organizovaně. Hudba hraje nevtíravá (lidově-lidojedská) a pinkání balónků se děje po odklizení rozbitných předmětů. Světélkující ksichty, natahovacího kostlivce a podobné dary rozmístěte po místnosti. To celé podávejte pozvaným fanům s vkusnými plackami (namaloval je pro vás Francisco Goya) za stálé konverzace až do rána. Možno přikusovat tradiční jedlou plastelínu. Když vám ráno zazvoní telefon, je to gratulant (který narazil při odchodu na zamčené vchodové dveře a volá si mobilem pro klíče).
       Zdroj vitamínů A, B, C, železa, kyseliny listové a dobré nálady
       Z domácího receptáře brněnského fana Pavla Zavischky opsal:
Marvin
Pozn.: K přípravě nadprůměrného Mizerconu je třeba minimálně 14 druhů whisek.
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK