Logo rubriky
6/2001
  (184)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2001

ZE ŽIVOTA SCIFISTICKÉHO: Veselá příhoda Avalconská

Ve čtvrtek před Avalconem jsem měl v RUR (knihkupectví v Čáslavské ulici) schůzku se svým synovcem Milanem Pavlíčkem, takto velkým guru StarWars komunity.1 Milan mi dal nějaké materiály, které jsem měl předat jeho souvěrcům na Avalconu, neb sám dal přednost přípravě na maturitu, a pak jsme se věnovali převážně knihám.
       V Krakatitu jsem se od Pavla Weigela dověděl, že Akademie vydala knihu o historii důkazu Fermatovy věty, a tak jsem z Filipa páčil, zda mi ji opatří spolu s Elegantním vesmírem od Briana Greena.
       Pak mi Filip, kde se vzala, tu se vzala, o zvláštní přitažlivosti některých knihkupců pro krásnější pohlaví jsem psal už v minulém IK, představil dívku Šárku, která chtěla vědět nějaké podrobnosti o Avalconu.
       Protože, jak mi prozradila, ještě na žádném conu nebyla, navrhl jsem jí, aby s námi zítra navštívila Avalcon, pohodlný bus čeká na Černém mostě a pokud bude chtít, může se se mnou už v sobotu vrátit v pohodlné limuzíně Tomáše „Lasera“ Jirkovského.
       Když jsem v pátek dorazil do chotěbořského Junior klubu, rozhlížel jsem se po nějakém starwars fanovi (obvykle je nepoznáte tak snadno jako trekkies). Štěstí mi přálo, u stolu ve společnosti Ondřeje Neffa seděl Martin Macášek, jeden z tuším dvou slovenských hostů Avalconu.
       Ve snaze zbavit se objemného nákladu mu vysvětluji situaci, ale není toho třeba, ví už vše z mailu, který mu stačil poslat Milan. Předávám věci a hotovím se k odchodu, ale Martin mě zastavuje řka, že mu Milan ještě nakázal, aby ze mě dostal know-how, jak za chodu sbalit fanynku...
       A co Šárka?, ptáte se. Ta nepřijela, asi jí do toho něco přišlo.



1) Všimněte si, člověk se vždy nejvíce chlubí tím, na čem nemá žádnou zásluhu, domoci se úspěchu prací umí každý (Američan), ale přijít k něčemu jen tak, to svědčí o zvláštní přízni bohů či osudu. Zpět
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK