Logo rubriky
10/2001
  SF soutěže (další) (187)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2001
Sci-fi klub Terminus vyhlašuje 6. ročník pro literární

Soutěž barda Marigolda

       v kategoriích – vědecká fantastika, fantasy, horor a pohádka
       Podmínky: Soutěže se mohou zúčastnit mladí spisovatelé do 18 let (včetně) i starší autoři (19 – 26 let) ve vlastní kategorii bez rozlišení žánrů, jediným požadavkem pro tuto kategorii je téma záhady. Příspěvky můžete zaslat dvěma způsoby – buďto na níže uvedenou poštovní adresu (dvě kopie psané na počítači včetně elektronické podoby na disketě), či na e-mailovou adresu vafor@volny.cz. Formát elektronické podoby může být prakticky jakýkoli určený pro PC, uvítáme však soubory ve formátu Word 7.0/95 a čistý text. Rozsah do patnácti normostran (normostranou se rozumí třicet řádků po 60 úhozech). Zaslané práce nesmějí být jinde publikovány a pořadatelé soutěže mají právo na jedno jejich zveřejnění. Uzávěrka je 14. prosince (rozhoduje datum poštovního razítka, případně datum doručení příspěvku do naší e-mailové schránky).
       
       K jednotlivým kategoriím:
       
       1. sci-fi – děj povídky v této kategorii se může odehrávat v minulosti, současnosti i budoucnosti. Může jít o alternativní historii, paralelní svět či vědecké vysvětlení záhad minulosti. V této kategorii můžete uplatnit svou vizi budoucnosti lidstva, techniky či vesmíru.
       2. fantasy – povídka v této kategorii musí obsahovat prvek iracionálna (magie, bohové atp.), pak je již jen na vás, zvolíte-li temnou fantasy, humornou fantasy nebo fantasy heroickou.
       3. horor – povídka v této kategorii musí, tak jako u fantasy, obsahovat prvek iracionálna. Oproti fantasy by se ale měl děj odehrávat zhruba v současnosti (tzn. 50 let). Můžete použít osvědčené bytosti jako upíry, vlkodlaky, zombie, duchy atp.
       4. pohádka – každý z vás zná několik pohádek a ví, jak pohádka začíná i jak končí. Pokuste se vymyslet nějaký běžně nepoužívaný děj do klasického scénáře.
       U žádné kategorie se nebráníme novým nápadům ani pojetím toho kterého žánru a záleží jen na vaší fantasii jak se s daným tématem vypořádáte.
       Výsledky soutěže budou vyhlášeny na Pragoconu 2002. U příležitosti tohoto setkání
       příznivců sci-fi bude vydána publikace z vybraných povídek a ilustrací této soutěže.
       Všichni účastníci soutěže budou mít vstup na Pragocon 2002 volný.
       Umístění v jednotlivých kategoriích získají diplomy a věcné ceny.
       Adresa: SFK Terminus, Václav Fořtík, Zavadilova 3, Praha 6, 160 00
       http://www.mensa.cz/terminus, e-mail: vafor@volny.cz
       Sci-fi klub Terminus
       je speciální zájmovou skupinou Mensy ČR. Tématem setkání jsou přednášky, diskuse, besedy o SF&F filmech, knihách, pořadech, RPG hrách apod. Začátky setkání jsou každý čtvrtek pravidelně v 17.30.Schůzky klubu se konají v prostorách Klubu Techniků na Novotného lávce v Praze.
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK