Logo rubriky
6-7/2002
  Fandom (další) (195)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2002

Sport a SF, to jde dohromady

  • Jak je známo, s činností SF klubu jsou často spojeny nejrůznější aktivity. Někdy dokonce dojde i na sport. Když se do sportování zapojí takové individuality, jako jsou členové známého brněnského SF klubu Pochmurná neděle, tak výsledek stojí za to.
  •        Na poli sportovním se členové klubu utkávali spíše nárazově, pokud nepočítáme hraní šipek v klubu, pak je tu každoroční „Snoopyho pohár v minigolfu“, turistický pochod „Pálava Quest 2002“ (uskutečněný minulý týden – skoro rok po naplánování), nebo dva obdobně laděné VeverCony (cílem byl hrad Veveří).
           ldm.gifpk_c.gif
           Vše se změnilo poté, co byla loni zakoupena klubová sada na petanque (i tomuto kroku předcházela důkladná diskuse). Naše rekreační klání posléze neušla pozornosti pořadatelů Brněnského Poháru v Pétanque (www.pohar.cz) a hráčům se dostalo pozvání do tzv. „modré skupiny“ této soutěže. Po důkladné debatě bylo pozvání přijato a z  jednoho plánovaného týmu se nakonec vytvořily týmy dva: Le Dimanche Maussade (původně dámský, nyní smíšený) a Pochmurné koule (pánský tým). Od té doby jdou oba celky od úspěchu k úspěchu. Kromě diplomem oceněného čtvrtého místa zástupce Pochmurných koulí v tzv. SUPERMELEE při slavnostním zahájení (pod záštitou Alliance Francaise Brno), jde hlavně o vítězství v obou zatím uskutečněných kolech ligy (v každém kole se hrají tři zápasy: jeden hráč proti jednomu, dva proti dvěma a tři proti třem). Konkrétně Le Dimanche Maussade má skóre 2:1 a 3:0 a Pochmurné koule 3:0 a 2:1. Díky tomu vypadá tabulka ligy následovně: z deseti týmů jsou první Pochmurné koule, těsně následované Le Dimanche Maussade. V podpůrné TOP 10 jednotlivých hráčů pak mají oba týmy zástupce na 1., 3. – 5. a 8. místě. Takové výsledky předčily všechna očekávání. Zajímavostí je, že se podle rozpisu ligy oba týmy utkají ve vzájemném zápase až v posledním 9. kole a dle dosavadních výsledků možná skutečně půjde o souboj finalistů.
           Podrobnosti o nevšedních aktivitách SFK Pochmurná neděle se můžete dočíst i na jeho klubových stránkách (http://pn.scifi.cz/).
    Za Pochmurnou neděli Marvin
    Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK