Logo rubriky
6-7/2002
  Fandom (další) (195)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2002

Scifistovo pozdně prázdninové odpoledne

18. července proběhl v Krakatitu pražský křest knihy Jenny Nowak Veselá smrt. Ještě na chodníku jsem potkal designera Neviditelného psa Toma Vilda v oblečku s vestičkou a motýlem, ale pak se ukázalo, že kvačí na zcela jinou vernisáž a zde si jen kupuje doutníky. Knihu jak už je u Netopejra zvykem křtil Aleš Brychta, trochu nás zkropil pěnou ze šampaňského (pro euročtenáře z šumivého vína), ale opravdu tak decentně, nikdo si nestěžoval, inu profík. Karel mu to chtěl oplatit a nalil mu za krk, odhaduji tak deci, Aleš si ale takřka nestěžoval, inu profík.
       Pro razítko ČS Fandomu se zastavili zástupci ST klubu Starbase 11, a hned i vyrovnali „členské příspěvky“, neviděl jsem je měsíc, a tak jsem je nejen hned nepoznal, ale nezapálilo mi, ani když si přisedli. Naštěstí to nejsou nějací urážliví neofani a hravě to překousli.
       Po delší době se objevil redaktor Fantastických fakt Vláďa Mátl, člen legendárního SF klubu KZG a Honza „Bidlo“ Adamčák (s úžasným účesem), ten mi přinesl první čísla Mangazinu, však už JVjr. lační po čerstvé krvi.
       Jinak byla atmosféra toho čtvrtka tklivě loučivá, všichni někam odjíždějí, nejlépe za prací do ciziny, v Praze zůstaneme jen my staří a neschopní. Trochu jsem si popovídal s Gudrun (vrátí mi knihu J. Olši jr. o německém fandomu) a Adélou (inspicientkou a Važuzelem v Mužích ve zbrani). U stolu seděl mládenec, který odebírá Interkom od roku 1992 a já ho neznám! Doteď jsem si myslel, že jsme rodinný podnik. Bedřich Štauber rozdával svatební oznámení, no vždyť říkám, na tváři úsměv, hluboký v srdci žal…
       Pak se objevil Viktor a spolu s Honzou Vaňkem, který zatím dělal korektury Interkomu, a Tomem Jirkovským vynášeli ortel nad nejmenovaným překladatelem, který pro Laser něco přeložil až příliš volně. Viktor nám pak líčil, jak se cítí člověk po dvou nocích věnovaných překládání (jako po kocovině, jenom chybí ta počáteční příjemná intoxikace). Po sedmé, když ji vyhnali z knihovny, dorazila i Hanka (Angua), právě když jsme probírali chystané pokračování Valhaly Franty Novotného. Viktor i Hana budou příští týden s Františkem na malé jachtě křižovat u chorvatského pobřeží. Gudrun byla vyvedena z míry zjištěním, že Hanka je o dva roky mladší: Už jsem si zvykla, že jsem v každé scifistické společnosti ta nejmladší a teď tohle, pravila. A bude se ti to stávat čím dál častěji, odtušil temně Honza Vaněk jr.
       Užijte si prázdniny, přátelé, s mnohými se uvidíme až zase v září a s obzvláště pilnými studenty možná až v říjnu.
Zdeněk Rampas
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK