Logo rubriky
8-9/2002
  SF film (další) (196)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2002

DOGMA

Je týden po stoleté vodě (která přišla naposledy před pěti lety) a malá kina počítají škody. Multiplexy nikoliv, těch nejenže se nedotkl vodní živel, ale ani katastrofy, které s sebou přinesl; diváci chodili dál, jako by se nechume-, totiž nepršelo. Proto choďte i do malých kin, aby bylo vůbec kam chodit. Výběr je nemalý, nicméně máme období druhých dílů a tak dnešním dogmatem budiž smutná skutečnost, že: První díl většiny aktuálních snímků se dal jakž takž vydržet, druhý se už vydržet nedá.
       ASTERIX, OBELIX A KLEOPATRA – Jestliže se první díl dal jakž takž vydržet, tento se už vydržet nedá. Autoři se totálně vykašlali na asterixovskou poetiku a splácali jakýsi komediální muzikál s úplně – až na dva titulní – jinými herci, který nestojí ani za vidění ani na videu.
       BLADE II – Jestliže se první díl dal jakž takž vydržet, tento se už vydržet nedá. Blade II nemá příběh, nemá logiku a nemá smysl. Jediné, co má, je překvapivá informace, že pravlastí upírů nejsou žádné Karpaty, žádné Sedmihradsko, ale Strahov.
       MUŽI V ČERNÉM II – Jestliže se první díl dal jakž takž vydržet, tento se už vydržet nedá. Tvůrci nepřinesli vůbec nic nového, naopak toho spoustu vykradli (Zeměplochu, Pátý elemnt), a nacpali to do ještě jednoduššího a ještě kratšího příběhu. MiB II uzavírá svatou trojici největších zklamání letošního léta.
       RESIDENT EVIL – Jediná jeho zásluha spočívá v přivedení zombií po dlouhé době na plátna kin. Jinak je zdlouhavý, nelogický a téměř nekrvavý a z neznámých důvodů přesvědčený o tom, že počítač nelze vypnout vyhozením proudu. (Jo, a taky vykradl Kostku!)
       STROJ ČASU – Dokonale udělaný popcorn. Ani jednou si nekousnete do tvrdého, neupraženého zrnka, takže se vám to sladké nic rychle rozplyne v ústech a nezbude po něm ani jediný výraznější pocit. Druhý den nevíte, že jste něco jedli.
        
Filip Gotfrid
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK