Logo rubriky
10/2003
  Dopisy čtenářů (další) (206)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2003

Dopis z Maďarska

       
       ZR: Po letech se mi ozval Egon Niczky, zde je výtah z naší korespondence
       
       Neviem, či je známe, že od r. 1997 žijem trvalo v Pešti. Zaobstaral som si rodinku: ženu a dvoch chlapcov. K tomu pred piatimi rokmi pribudla slečna dcéra. Nakoľko za pol roka skončím  školu (bude zo mňa sociálny pedagóg, teda dúfam) a slečna dcéra je už pomerne veľká, pomaly plánujem návrat do fandomu, aj keď z druhej strany hranice, ktorá snáď na budúci rok padne. Zdraví každého Egon.
       P.S. Ešte prosbu: bolo by možné v Interkome uverejniť moje ospravedlnenie, že som na zriedkavé listy neodpovedal, lebo som bol zasnežený? 
       
       ZR: Bylo by výborné, pokud budeš mít později více času, kdybys zprostředkovával spojení Čs. a maďarského fandomu. Je ostudné, v jaké izolaci žijeme...
       
       No iste. Sám cítim izoláciu, ktorú, vďaka internetu, snáď budeme vedieť preklenúť. Chlapci z Košického klubu mi nahrávajú filmy CD-čka v češtine a slovenčine, aby som aspoň tu i tam počul rodný a polorodný jazyk. Ešte že som sa tu zoznámil s jedným chlapíkom z Moravy (kde inde ako na pieskovisku na ihrisku, kde sme dávali pozor na ratolesti), s ktorým si trkocem (on česky, ja slovensky). Mrzí ma ale, že akoby ste sa izolovali aj od Nemecka: dostávam Andromeda Nachrichten a veľmi tam nevidím správy z Čiech.
       Čo sa týka ospravedlnenia: mám dve prosby.
       1. Až to budeš písať, prosím uveď moju e-mailovú adresu: niczkyemoke@axelero.hu Prosto nemal som času pre: dieťa, rodinu, školu, a Magyar Nagylexikon (Maďarský veľký lexikón), kam som písal heslá o obciach, dedinách a mestách v Maďarskú. Mňa to mrzí najviac.
       2. Najviac ma mrzí, že sa mi asi pred rokom ozval nejaký comicsový fanzin z Čiech, kde prosili o článok o comicse v Maďarskú. Žiaľ stratil som ich adresu a tak neviem, komu mám písať. Vieš mi nejako pomôcť?
       
Vďaka Egon
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK