Logo rubriky
4/2004
  (211)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2004

Čtenářův průvodce po

Interkomu

K obsahu

       Asi nejsem sám, komu vadí izolovanost čs. fandomu v rámci Evropy, a to včetně našich nejbližších sousedů, tím myslím hlavně německy mluvící země a Maďarsko. Snad svou potřebu přeshraniční reflexe dostatečně naplňujeme v česko-slovenském manželství a mírně nadstandardními kontakty v Polsku, ale možná bude blíž pravdě, že jsme jazykově zaostalí lenoši. Proto s velkou radostí využívám scifistického probuzení Egona Niczkyho (konečně má zase čas na něco jiného než rodinu a studia) a zveřejňujeme jeho reportáž z loňského Hungaroconu.
       Minule jsem se poněkud nevrle vyjádřil o Pragoconu a Trpajzlíkonu (na Erotikhon jsem se už ani neodvážil), nicméně zdá se, že názory se mohou různit, přinášíme reportáže dvou (mladších) účastníků a zdá se, že si to docela užili. Samozřejmě, pokud dostanu reportáž o Eroticonu, otiskneme i tu.
       Nejdelší článek tohoto čísla Poslední spravedlivý má i přes úvod odvolávající se na myšlenky George Orwella s SF či fantasy zdánlivě jen málo společného. Ale protože každá literární tvorba včetně SF je v první řadě „o jazyku“ a jeho správném a jasném užívání, domnívám se, že má co říci nejen autorům, ale i čtenářům SF.

Jarní porada ČS SF klubů

       Za Radu čs. fandomu a za SFK Třesk Třebíč si dovoluji připomenout konání jarní porady 24. dubna v TS Jalovec.
       Pro ty, kdo se nezúčastnili podzimní porady nebo už všechno zapomněli, několik organisačních pokynů. Místo konání se nachází nedaleko Okříšek na trase Jihlava - Třebíč - (Brno). Ode všech odpoledních a podvečerních vlaků (cca od 16.00 do 22.00) bude zajištěn svoz na místo. Mimo toto rozmezí přijedeme na telefonické vyžádání (tel. 607 503 523). Automobilisté nechť v Okříškách odbočí na Přibyslavice a dále na Číchov - zde už vás povedou ukazatele. Pro zpestření programu je zajištěna ukázka šermu dřevěnými tesáky - pro zájemce možno i uspořádat malý turnaj.
       Jo, a majitel se mě ptal, jestli zase budeme dělat takový bordel jako minule, tož doufám, že ho nezklameme. Srdečně zve
Martin Koutný
       
Oč jsem to zase přišel, když jsem odjel už v sobotu odpoledne? A že se to zase dovídám (jako obyčejně) jako poslední :-)
Zdeněk Rampas
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK