Logo rubriky
7/2004
  Fanziny a časopisy (další) (213)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2004

Fanziny v redakci

The Nemedian News: Zpravodaj Conan Society. Zdeněk Zachodil, Sušilova 24, 695 01 Hodonín, tel. 518 343 126, conan.society@scifi.cz. A5. Předplatné na r. 2004 250 Kč / 300 Sk.
       11/2003: Vyšlo v listopadu/novembri 2003. 8 + 4, 4 a 12 stran příloh.
       Listárna s detaily o conanovském programu Fénixconu, články V. Vágenknechta o tom, proč C. nebyl svatořečen, a o jeho vlivu na pyramidy, dvě stránky překlepů s humorně zamýšlenými komentáři, báseň o třech slokách a refrénu. V lit. příloze ukázka z chystaného románu „Thorleifa Larseena“ C. a dvanáct bran pekla.
       12/2003: Vyšlo v prosinci/decembri 2003. 8 + 8 a 12 s. příloh.
       Fejeton Ivana Krause o „poštovném a balném“ přetištěný z čas. Šťastný Jim, dvě delší statě J. Šebka Conmatika aneb počty barbarské a na řadu témat od dalších podrobností o C. a Husákovi ze zářijového čísla po arabskou muzikálovou parodii na Pána prstenů, obsah ročníku 2003.
        
OPPO Scifiens 7: Odpadový Plátok SF klubu Planéta Opíc. Ročník VI, september 2003. Tono Stiffel (redaktor fanzinu) [seznam ostatních členů vynecháváme], , www.planeta-opic.host.sk. 20 Sk. 40 nesešitých stran A5.
       Sedm spíše kratších povídek (autoři nejsou uvedeni v obsahu, nebudou tedy ani zde) plus tři etudy na zadané téma. Poslední díl cyklu Inteligentné rastliny v sci-fi o Aldissově Skleníku a Farmerově Temném slnku, články M. Ferka Postava – a co s ňou? a Rasizmus, xenofóbia a mimozemšťania, výsledky soutěže Opica 2003 (7 povídek je „rovnaký počet ako loni, čo samozrejme neukazuje na žiadny progres, ale ani žiadnú stagnáciu“ – omyl, přesně tohle stagnace znamená), článek V. Búra přecházející od parodování „naivnej vízie“, že v Pánovi prstenů se všechny rasy bez potíží domluví, přes „nespravodlivosť“ dominance angličtiny v současném světě až po autorův koníček, doporučování esperanta za „efektívne a neutrálne riešenie“. Tři recenze (negativní B. Stožického na Další den Valhaly), dva kreslené vtipy z internetu a tříapůlstránkový materiál o Darwinově ceně, Malý kútik oppoézie (vážné vs. humorné na celkovou plochu zhruba 1:1) a Galéria digitálnych fotorealistických svetov bez podrobností o původu a po zmenšení na formát necelé A8 a xeroxování nijak zvlášť působivých.
-jVr-
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK