Logo rubriky
8-9/2004
  (214)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2004

Čtenářův průvodce po Interkomu

Jak jste již jistě postřehli, přechod na novou technologii tisku se podařil a Interkom (alespoň doufáme :-) teď začne vycházet častěji, čitelnější a zase s obrázky a fotografiemi. Tisk je sice dražší, než jsme zvyklí, ale pokud pošta neodvolá zlevnění svých služeb pro hromadné zásilky a naši sponzoři nám zůstanou věrní, zkusíme i příští rok vyjít s předplatným 200 Kč.

K obsahu

       Toto číslo přináší kompletní výsledky Ceny Karla Čapka 2004 a literární soutěže Trifid. Místo tradičního úvodu Martina Koutného přinášíme nezkrácený doslov sborníku Mlok od Františky Vrbenské.
       Rozsah výše zmíněných materiálů nás nutí uskromnit se v ostatních rubrikách, především v tomto čísle neotiskujeme tradičně excelentní reportáž Milese Tega z Tatraconu (nebojte se, vyjde v IK 10/2004), ale dali jsme přednost vylíčení jeho dobrodružství na Parconu 2004, přece jen více účastníků CKČ bylo v Brandýse než v Čingově. I při volbě tradičních rubrik jsme volili témata, která by více oslovila autory SF a fantasy či jim nějak mohla pomoci.

Cena Karla Čapka a Trifid

       Jak jsme v minulém čísle slíbili, přinášíme Status CKČ a podrobné vyhlášení ceny Trifid. Najdete je na konci Mimořádného zpravodaje CKČ (na straně 18).

Velký úklid v archivu CKČ

       Píšu o něm v Bulváru a ještě neskončil. Podle všeho se někde zatoulal ročník 1993, pokud jste tehdy porotili a máte třeba jen dojem, že víte o místě, kde zůstal alespoň část jedné z kolujících kopií soutěže, dejte mi vědět.
       Ročník 1993 byl památný pracemi:
       Jaroslav Mostecký: Kaple má okna klenutá,
       Jaroslav Petr: Počertech pěkné ráno,
       Martin Gilar: Loď na řece času,
       Milan Verner: Sanderský elixír,
       Miroslav Beblavý: Kto je kto,
       Zdeněk Sládek: Stíny synů Slunce,
       Jaroslav Mostecký: Alexovo vyprávění,
       Vilma Kadlečková: Stavitelé věží,
       Peter Šulej: Misia,
       Jiří Kulhánek: Reportáž psaná na svěrací kazajce,
       ale pokud si nejste jisti, rád prověřím každou informaci, i kdyby se týkala jen kopií z „hodně vzdálené minulosti“.

Porada v Pohodě

       Čas Podzimní porady v Pohodě se blíží, pro sklerotiky je to již 15. – 17. 10. 2004 v Březové nad Svitavou (Penzion Pohoda). Pokud přijedete poprvé (a vlakem), narazíte na cestu (a směrovku) k Pohodě hned při přecházení silnice vedoucí do Březové (tu ale, pokud nenastanou mimořádné okolnosti, asi vůbec nenavštívíme :-)
       Abychom se všichni pohodlně vešli a Franta připravil místo a navezl dostatek zásob, je třeba, abyste předem mně nebo Pagimu napsali, kolik Vás přijede a jak budete přespávat (z Pá na So, ze So na Ne, oboje).
       Rovněž přivítáme návrhy k projednání do programu, ale ty posílejte spíše Pagimu (pagi@pagiserver.cz).
       Nashledanou v Březové nad Svitavou
Zdeněk Rampas
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK