Logo rubriky
12/2004
  (216)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2004

Čtenářův průvodce po Interkomu

K obsahu

       Je docela možné, že si po čase zase přečteme nějakou ruskou knihu. Po Kirilu Jeskovi, viz článek Jiřího Popiolka v minulém IK, se mezi našimi vydavateli bojuje o dalšího ruského autora Sergeje Lukjaněnka. Nedejte se odradit reklamními slogany na film podle jeho knihy Noční hlídka. Populárnější než Pán prstenů a Harry Potter. Knižní kulty došly už tak daleko, že i Anatomie pro mediky se bude propagovat slovy: po HP nejúspěšnější titul, obsahující ještě více latinských slov, navíc správně použitých.
       Abyste nebyli nevarováni, převzali jsme ze Sardenu dva články o fenomenu Lukjaněnko od J. Jůzlové a Patricka Fridrichovského.
       Faním a fanám, které teď šílí nad plechy s cukrovím, přinášíme díky laskavému svolení nakladatelství BBArt útěšnou povídku z knihy Hra na vraha.
       Po jistém váhání zveřejňujeme stručný seznam odkazů a narážek z literární přílohy komiksu Liga výjimečných gentlemanů II. Uznáváme, že takhle najednou je to trochu suché čtivo, ale jako připomenutí široké základny kořenů současné SF (a fantasy) jde o dílko nad jiné užitečné. Přečtěte si Richardův článek třeba po Vánocích a z druhé řady knihovny vytáhnětě citované knihy a alespoň si je prolistujte, třeba je to již naposled, co je berete do ruky, kdo ví, žijeme stále rychleji a nových knih vychází vícem, než stihneme i jen registrovat. Proto se hodí každá záminka připomenout si ty dobré, časem prověřené. Vždyť kdo z nás, kromě Leonarda Medka ovšem :-), to v posledních letech udělal ?

Předplatné

       A je to zase tady. Milí moji, život je plný protivenství, a ač nerad, i já vás budu nutit překonat lenost a přirozenou šetrnost. S Interkomem je to tak, že výroba se po několika letech stala dražší než poštovné, nemohu s tím nic dělat, tak se alespoň snažím využít nových možností, jako je tisk fotografií a různá jiná typografická povyražení, bez kterých jsme se roky docela dobře obešli.
       Pokusíme se ještě příští rok vydržet s ročním předplatným 200 Kč, ale pokud se to má podařit bez velké finanční ztráty, tak bude nutné tisknout jen tolik IK, kolik si předplatíte. Až doposud jsme využívali něco jako množstevní slevu, vytisklo se o padesát výtisků více i pro pozdní či nerozhodnuté platiče, a když z nich alespoň část uhradila předplatné během roku, byli jsme díky relativně nižší ceně za kus na svém. Nyní, kdy za 200 IK dáváme přesně dvakrát tolik, kolik za 100 výtisků, je víra v to lepší v našich zapomnětlivých neplatičích velmi podnikatelsky nebezpečná.
       Měl jsem vždy velké ohledy například ke slovenským fanouškům, ale dnes se všeobecným rozšířením InternetBankingu (zvládl jsem to i já, který nedokážu naprogramovat video) by nemělo být pro nikoho problémem zaplatit i do zahraničí. Mám pochopení i pro fany v situaci, kdy cena předplatného odpovídající jedné večeři může být v dané chvíli vysoká, pošlete mi dopis či mail a dohodneme se. Ale doba oboustranného spoléhání na to, že se zaplatí, až se někdy v červenci či září potkáme na conu, skončila.
       Takže předplatné činí stejně jako v roce 2004 dvěstě korun (čísly 200 Kč, respektive 250 Sk). Můžete je poslat složenkou na mé jméno a adresu redakce (je v tiráži :-), nebo na konto 1938356379/0800 u Čs. spořitelny,
       IBAN CZ37 0800 0000 0019 3835 6379.
       Podívejte se pozorně na svou adresu na obálce tohoto IK, a najdete-li tam za svým jménem ?, !, či *, pak vězte, že další IK nedostanete, pokud nezaplatíte 200, 400, potažmo 600 Kč. Jen tak ještě můžete očekávat první Interkom roku 2005.
       Hodně úspěchů v roce 2005, spoustu skvělých knih, partnery, na které se můžete vždycky spolehnout, a samozřejmě zdraví přeje
Zdeněk Rampas
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK