Logo rubriky
1-2/2005
  (217)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2005

Čtenářův průvodce po Interkomu

2015

       Tuším, že v magazínu LN napsal v článku o příštích deseti letech příležitostný scifista Petr Koubský: Nedojde k velkým zázrakům ani tragédiím, Zemi nezasáhne asteroid, hladiny oceánů se zvednou nepatrně, marihuana u nás legální nebude, nevypukne globální válka, mnoho lokálních však ano. Umělá inteligence nepředstihne lidskou a ve vesmíru nenajdeme důkaz mimozemského života. Lidé v roce 2015 ještě nepoletí na Mars, na Blízkém východě nebude mír, Češi nevyhrají mistrovství světa ve fotbale, pražský primátor se nebude jmenovat Nguyen, Dežo ani Oxana. To všechno se stane až později.
       Takřka nic z toho nemůžeme ovlivnit. Můžeme se ale společně pokusit, aby za deset let ještě vycházel Interkom. Čtěte jej, přispívejte do něj, kupujte ho, a když to jinak nepůjde, můžete i kritizovat. A teď vzhůru do dvaadvacátého ročníku.

K obsahu

       Pokud je ve vašem okolí nějaký přívrženec teorie všeobecného spiknutí, třeba chodíte na pivo s Kájou Gottem, přečtěte si v Bulváru autentickou vzpomínku na aktivní účast USA na Velké Listopadově Sametové Revoluci. Spolehlivě vás imunizuje před podobnými bludy...
       O nejmenším a asi posledním loňském conu nás informuje Cellindra, odehrával se v sídle Kapitána Kida.
       Vašek Vlk pro nás recenzuje knihu Jana Zrzavého Proč se lidé zabíjejí, Ondrej Herec hledá souvislosti mezi SF a globalizací a já jsem vyprázdnil šuplík lektorských posudků a výpisků z četby.
       Toto číslo je do značné míry věnováno poslednímu velkému conu uplynulého roku Fénixconu. Protože se reportáže do jisté míry překrývají, přinášíme několik fotografií Jána Žižky s redakčními popiskami, jako obrazový doprovod k článkům Milese Tega, Richarda Klíčníka i Bulváru.
Zdeněk Rampas
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK