Logo rubriky
1-2/2005
  Cony (další) (217)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2005

Teďcon v Kyselé Prdeli
aneb „jakýpak smutný vočíčko, když jsem pečená“

       
       A pak, že Islington nepořádá vlastní cony!
       O víkendu 17. – 19. 12. 2004 se v Horách Beraní Hlavy uskutečnil Teďcon, příležitostná akce pouze pro zvané, organizovaná jedním z velkých guru SFK Islington.
       Sjeli se tam účastníci ze všech koutů republiky (asi není třeba podotýkat, že Hadati zase vyhrál volnou vstupenku...) a zapříčinili tak prý historicky nejvyšší účast na Teďconu.
       Program byl zajímavý, bohatý a dobře zorganizovaný. LARP v zasněžených lesích kolem Kyselé Prdele byl jedním ze zlatých hřebů conu. Vsadím se, že ještě nikdo z vás neměl ani tušení o škodolibém nárůdku Mimoňů, jejichž smrtelný útok spočívá v uchechtávání kolemjdoucích k smrti. Jejich území se dá poznat podle pestrobarevných značek na stromech...
       Dalším nezapomenutelným zážitkem bylo promítání kultovního seriálu s prvky sci-fi „Pojďte, pane, budeme si hrát“ a dalších natočených skečů z minulých akcí. V mezičase se odpočívalo, tlachalo nad sklenkami dobrého vína, hrálo, zpívalo a kupodivu také pospávalo.
       Přednášející Ellie a Mara vyprávěly příběhy ze Středozemě, které Tolkien nenapsal, Hadati měl opět s sebou Zeměplošský kvíz a Ellie nás potrápila otázkami z Harryho Pottera. (Mimochodem, znáte kouzelné slovíčko? ... AVADA KEDAVRA!)
       Společně jsme také sestavovali vládu Středozemě, což přineslo netušené výsledky.
       Samozřejmě jsme jaksepatří oslavili Vánoce – Flad a já jsme obohatili kulturní dědictví Islingtonu o klubová trička a na oplátku byli obohaceni (pod heslem „milujte se a množte... svůj společný majetek“) o krásné keramické hrmečky.
       Stravování bylo vynikající a levné, ubytování dalece převyšující úroveň všech českých conů.
       A na závěr několik statistických údajů – návštěvnost conu sice nebyla stoprocentní, v pátek se zaregistrovalo dokonce jen 66,6 procent účastníků, ale v sobotu a v neděli dosáhla onoho historického maxima – 83,3 procent pozvaných.
       Ať žijí malé cony!
Cellindra
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK