Logo rubriky
3/2005
  SF film (další) (218)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2005

DOGMA

Ukázalo se, že ne každý z obou mých věrných čtenářů postřehl, že řeč na tomto místě bývá nejen o kinofilmech, ale také o snímcích, které jdou rovnou a výhradně na DVD. Připouštím, nedělal jsem v nich viditelný rozdíl, protože filmy přicházející na stříbrnou placku obvykle ještě dobíhají v místním kině v Horní Plané a je jedno, před jakou formou filmu budete varováni či naopak na ni upozorněni, když se to stane včas. Navíc jsem nucen přiznat, že s přibývajícím počtem nevychovanců v kinech a mojí narůstající sociopatií budou DVD snímky převažovat nad těmi, které se rozhodnu zhlédnout v kinech. Doma mám klid, těžké závěsy a chřoustání jen tolik, kolik se rozhodnu vyrobit sám. A jednou, až zbohatnu, si postavím vlastní multikino, na dveře pověsím ceduli „Veřejnosti vstup zakázán!“ a budu se sám v prázdném, tichém sále dívat na film a budu strašně spokojený (no dobře, tak u toho budu držet Bí za ruku a budu ještě spokojenější). A to je dogma čísla.
BOUŘLIVÁ 20. LÉTA – snadno zhlédnutelná a snadno zapomenutelná gangsterka, ve které je Humphrey Bogart ještě příliš mladý, aby mohl být dostatečně zajímavý.
MICROCOSMOS – v životě bych neřekl, že čumět na hmyz v trávě může být taková zábava, ale je. Perfektní detailní záběry právem sklidily úspěch napříč zeměkoulí a na DVD k nám přiharcovaly s luxusním zvukem.
SEVER PROTI JIHU – pokud o tom vaše matka mluvila jako o romantice, nevěřte jí. Je to snesitelné, je to koukatelné a dokonce celkem zábavné, a v DVD podobě to má luxusní čtyřdiskovou podobu.
TANEC V MODRÉM POKUŠENÍ – pohodová story ze strip-klubu, ve které má Daryl Hannah příjemnou roli blboučké blondýnky toužící po dítěti.
ZLATÁ ČÍŠE – zoufale vznešená historická nuda, nuda a ještě jednou nuda.
Filip Gotfrid

Frederik Pohl: Anály Heechee

Závěrečný díl čtyřdílné epopeje o setkání lidské rasy a tajemných Heechee a o jejich boji se společným nepřítelem z propastných hlubin času.
       Knihu, vlastně knihy vydává Laser ve své sličné edici Mistrovská díla SF.
       V téže edici již vyšla Hudba krve od Grega Beara a ještě se můžeme těšit na doplněk k Pohlovu cyklu Výlet na Gateway, jeho (a Kornbluthovy) slavné Obchodníky s vesmírem a třeba na Lemova Nepřemožitelného.
       Frederik Pohl: Anály Heechee, Laser 2005, 209 Kč
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK