Logo rubriky
7-8/2005
  (222)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2005

Čtenářův průvodce po Interkomu

K obsahu

       Původně jste v tomto čísle měli nalézt kompletní výsledky CKČ, ale protože jsem ještě nedostal potřebné materiály a protože ohlas od autorů a porotců je již řadu let nulový, počkáme s tím na číslo devět a půjde o běžný rozsah, alespoň ušetříme. Bylo by výborné, kdyby všechna čísla IK byla takto rozsáhná, ale to byste se nedoplatili a já bych nedělal nic jiného.
Zdeněk Rampas

Nové kluby – dopisy čtenářů

       Zdravím, jestli jsou mé informace správné (aspoň teda Flad a pár dalších mi to na FF tvrdili), tak bych o oficiální přijetí za sci-fi klub klub Čs. fandomu měla žádat zde.
       Academia Sithia jako taková existuje už 3 roky, ale zpočátku nás byla hrstka a navíc jsme se nijak moc navenek neprojevovali, proto nás ani nenapadlo chtít být považováni za sci-fi klub. Od počátku loňského roku však jednak náš počet dosti vzrůstá (v současnosti máme téměř dvacítku členů a externě s námi na různých akcích ad hoc spolupracuje dalších cca 10 až 15 lidí, z nich většina formálně členy není jen proto, že jsou to bordeláři a zatím si na takové „formality“ neudělali čas) a navíc organizujeme akce zaměřené jaksi šířeji a veřejněji – na FF proběhlo slavnostní vyhlášení výsledků naší první soutěže ve fan-fiction parodii „Darth Erben“, v současnosti je v běhu další literární soutěž (uzávěrka 23. září a se slavnostním vyhlášením výsledků se počítá na letošním Koprconu).
       Jak už náš název napovídá, primárně jsme zaměření zejména na fanoušky Star Wars (a to ještě na jistou jejich menší část – ty, kteří sympatizují se Sithem a Impériem), ale postupem času v našich řadách stále více přibývají takoví ti „vícedomí“ lidičkové (milovníci SW, kteří jsou zároveň zarytí fantazáci, upírofanové, šermíři, hráči různých rpg a kartiček, „obecní“ scifisté, případně osoby, které mají značný zájem souběžně o více žánrů SF&F).
       Od prosince loňského roku máme též vlastní webové stránky (www.sith.mysteria.cz), kde jsou o nás a naší minulé, současné i chystané činnosti veškeré podrobnosti.
       Snad toto pro začátek jako informace stačí.
       Kolik činí členský příspěvek, klidně jej uhradíme třeba ihned.
       Je-li ještě něco, co je třeba splnit, dejte mi, prosím, vědět.
       Děkuji
Darth Zira, lady nigra jakožto statutární zástupce Academiae Sithiae
       
       Ahoj, Ziro, informace z FF jsou docela přesné.
       Registrace u ČS fandomu je rozdělena na dvě části.
       1. Marvin v Brně a Pagi v Praze vás zaregistrují do seznamu klubů, potažmo uvedou na stránkách ČS fandomu (vlastně obráceně, ale to je jedno :-)
       2. já vás skásnu o 300 Kč, což je roční členský příspěvek SFK.
       Za ten získáváte
       a) právo zúčastňovat se Jarní a Podzimní porady SFK (vyberte nějakého delegáta se zdravými játry, u něhož navíc nemůže dojít k morálnímu narušení mládeže).
       b) na těchto poradách hlasovat atd., více Interkom.
       c) začnete dostávat Interkom, což zajistí, že se budete moci hřát v blahodárných paprscích presidentské moudrosti a kolektivní zkušenosti ČS Fandomu.
       V IK můžete propagovat své aktivity a informovat o nich fandom.
       K tomu mi musíte poslat adresu člena klubu, který dostane tu čest čekat netrpělivě každý měsíc na pošťáka.
       O placení např. na http://www.ikarie.cz/interkom/2004/20041251.htm, nebo to můžeme vyřešit osobně v Krakatitu.
       SF zdar
Zdeněk Rampas
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK