Logo Zpravodaj ČS fandomu
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Index
12/2005
(225)


Čtenářův průvodce po Interkomu

Trochu opožděné přání do nového roku

Interkom letos vstupuje do svého třiadvacátého ročníku. Opravdu je to tak, sám jsem si to na prstech spočítal nad jeho webovou stránkou.

Jaký bude ten ročník 2006?

Nebojte se, žádná revoluce se nechystá, snad ani to zvýšení ceny pro vás není takovým překvapením. Když si na konci roku dáte všechna čísla na úhlednou hromádku, zjistíte, že by po svázání vydala tloušťkou na slušný paperback, navíc nadstandardního formátu. A která kniha v nákladu pod tři sta kousků stojí dvě stě, potažmo od příštího roku dvěstě padesát korun?

O tom, jaký tedy IK doopravdy bude, do značné míry rozhodujete vy, naši věrní čtenáři, ale ještě více vy, naši již méně věrní přispěvatelé.

Jak jste si jistě všimli, i toto číslo obsahuje hlavně recenze filmů, pak komiksů a až nakonec SF a fantasy v knižní formě. Možná to tak není vždy v absolutních číslech, ale když vezmeme v úvahu kolikrát více vychází knih než komiksů, je ten nepoměr zřejmý. Copak všichni recenzenti klasické produkce zlenivěli, nebo ještě něco horšího?

Mám si ty recenze psát sám? Víte přece, že pochvaly mi jdou ze všeho nejhůř.

K obsahu

K tomu jsem se trochu vyjádřil už v minulých odstavcích, tak jen upozorním na to, že jsem zbylá místa tohoto čísla vyplnil upoutávkami na knihy, které jste možná našli pod stromečkem, ale pokud náhodou ne, měli byste rychle toto opominutí svých milých, přátel a známých napravit.

Jako nóvum se v tomto čísle objevuje soudnička, doufám, že to nebude příliš častá rubrika, i když tento případ bychom chtěli sledovat do konce.

Předplatné IK a jak jej poslat na to jediné a správné místo

Ani zde se až na cenu nic oproti loňskému roku nezměnilo. Stejně jako loni tiskneme Interkom jen pro platící předplatitele, ceny všeho vzrostly natolik, že již nemůžeme čekat, zda se někdo okolo květnové Akademie SF rozhoupe a zaplatí.

Takže předplatné letos činí dvěstě padesát korun (čísly 250 Kč, respektive 330 Sk). Můžete je poslat složenkou na mé jméno a adresu redakce (je v tiráži :-), nebo na konto 1938356379/0800 u Čs. spořitelny,

IBAN CZ37 0800 0000 0019 3835 6379.

Podívejte se pozorně na svou adresu na obálce tohoto IK; najdete-li tam za svým jménem ? či !, pak vězte, že další IK nedostanete, pokud nezaplatíte 250 nebo 450 Kč. Jen tak ještě můžete očekávat první Interkom roku 2006.

Hodně úspěchů v roce 2006, spoustu skvělých knih, partnery, na které se můžete vždycky spolehnout, a samozřejmě zdraví přeje

Zdeněk Rampas a redakce IK

Dopisy čtenářů/čtenářek

Milý pane presidente, velectěná redakce Interkomu

Srdečně vás všechny zdravím a chválím a děkuji za IK 10-11. Jenom můj choť zase remcal, že před ním neklečím ani náhodou a když už E. Č. držel pořádnou kudlu, neměl s ní jen plácat po rameni. Taková příležitost se už nebude opakovat.

No, za odměnu stěhoval skříň (ten můj). Víc ne, při každé známce uklízecích aktivit zdrhali chlapi jak zajíci. Během orkánu ne, ale to zas vypadla elektrika a nebyli moc využitelní.

Přeji vám všem krásné svátky a úspěšný příští rok (předplatné pošlu, až půjdu do města) a vůbec všechno dobré.

Anna Šochová


Předchozí článek Další článek Obsah čísla Index