Logo Zpravodaj ČS fandomu
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Index
12/2005
(225)


DOGMA

Tyto řádky píši 23. prosince, a před Vánocemi, jak je známo, se nic nestíhá. Proto úvodník nebude o tom, co jsem viděl či kde jsem byl, ale co teprve uvidím. Na dny volna mám naplánovaný snímek Ďábelský Santa, jinak DVD od firmy Magic Box. Pojednává o tom, že před tisíci lety Satan prohrál sázku a musel dělat hodného Santu a nosit dárky. Nyní však lhůta uplynula a Satan může (u)spořádat Vánoce podle svého…

Dodatečně, ale přece přeji svým čtenářům (a odpustím si trapně vousatý fór, že oběma) co NEJklidnější svátky a najmě pak peníze, zdraví, štěstí a Dogma po celý rok 2006. A na závěr detail z traileru Ďábelského Santy (jde o dialog mezi dvěma malými kluky):

„Santa zabíjí děti!!!“

„A to i ty hodný???“

Ano, zabíjejte děti, a to i ty hodný, protože jinak bude každým rokem v obchodech před Vánocemi narváno víc a víc. A to nechť je dogma čísla.

BIBBI – TAJEMSTVÍ MODRÝCH SOV – strašný německý pokus týt z úspěchu Harryho Pottera. Sice ne televizně levnej, ale zato televizně blbej a plnej šerednejch německejch ženskejch.

KLETBA BRATŘÍ GRIMMŮ – výpravná efektní podívaná s vlažným finále z rodu Van Helsinga či Ligy výjimečných.

KOUSEK NEBE – další bolševickolágrovská podívaná podle povídky Jiřího Stráského. Vytříbenost Bumerangu se však bohužel neopakuje, i přes erotickou scénu a popravu je to celkem nuda.

V MOCI ĎÁBLA – překvapivě působivý vymítačský horor kombinovaný se soudním dramatem. Představitelka posedlé je skvělá a lidští démoni ještě lepší.

Filip Gotfrid


Předchozí článek Další článek Obsah čísla Index