Logo Zpravodaj ČS fandomu
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Index
3-4/2006
(227)


Sithský holocron ARPS III

Academia Sithia na podzim 2005 vyhlásila literární soutěž, která původně měla mít uzávěrku v lednu 2006 a vyhlášení výsledků na Pragoconu. Z mnoha různých důvodů je vše jinak a soutěž stále probíhá!!! Nová uzávěrka je stanovena na 30. 7. 2006 a vyhlášení výsledků se předpokládá buď na Avalconu Speciál 2006, nebo na Koprconu 2006.

Stručný výtah z podmínek:

Tentokrát žádný humor, parodie a satira! Kdo se chce pokusit získat sithský holocron, musí co nejdovedněji zahrát na temnou a mollovou strunu.

Vzhledem k tomu, že se jedná o úvodní ročník, nestanovujeme prozatím žádné specifické téma nebo čas, místo či událost, které by se měly vaše práce týkat. Můžete psát o čemkoli, co se kdy v předaleké galaxii událo nebo alespoň podle vás udát mohlo. Hodnotit se bude především nápad, pointa a celková úroveň zpracování. Kromě přihlédnutí k pravopisu významnou součástí hodnocení bude i projevená znalost reálií celého universa Star Wars, dávejte si proto dobrý pozor na vše od správného pravopisu názvů přes popis míst nebo ras a konče třeba datací událostí.

Nestanovujeme co do rozsahu žádný maximální počet stran. S ohledem na porotce a také na vás samotné ovšem důrazně doporučujeme, aby vaše dílka příliš nepřesáhla 10 standardních wordových stran (49 řádků na stránku při velikosti písma 12).

Předpokládáme, že soutěžní díla budou zejména prozaická (povídky), ale a priori nevylučujeme ani temný příběh vyprávěný ve verších.

Soutěže se tím pádem mohou zúčastnit původní dosud nikde nepublikované česky nebo slovensky psané Star Wars fan-fiction povídky a básně, které splňují hlavní zadání, že se musí jednat o vážné až tragické či mírně hororové příběhy.

Počet příspěvků od jednoho autora není limitován.

Své práce zasílejte pouze elektronicky na adresu a psané běžnými fonty (Times New Roman, Arial, Courier) ve formátu doc nebo rtf, chcete-li nám udělat radost, tak i jako vlastnoručně vyrobenou html nebo dokument formátu txt s odstavci, kurzívami, tučným písmem, centrováním apod. vyznačenými příslušnými html příkazy.

Hodnocení soutěže je anonymní, takže se na soutěžní práce nepodepisujte!!! Své jméno, přezdívku nebo pseudonym, pod kterým má být publikována, stejně jako kontakty na vás a zmínku o tom, zda se hodláte zúčastnit vyhlášení výsledků, uveďte v doprovodném e-mailu.

Zasláním příspěvku do soutěže dává autor souhlas s jeho bezplatnou publikací na stránkách sith.mysteria.cz a s případným bezplatným otištěním ve sborníku soutěže.

Ti, jejichž práce se umístí na prvních třech místech, obdrží diplomy a věcné ceny, bude-li se ale soutěže účastnit méně než 7 autorů, pouze vítěz získá kromě diplomu i něco dalšího hodnotného.

Takže se snažte a pište!!!

Darth Zira


Předchozí článek Další článek Obsah čísla Index