Logo Zpravodaj ČS fandomu
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Index
5/2006
(228)


Eroticon? Co k tomu tak říct? Eroticon.

Eroticon letos přilákal asi jen polovinu lidí co loni, i když jsem měl pocit, že přednášky byly o poznání kvalitnější než minulý rok. Nedá se nic dělat, třeba se dostáváme do doby, kdy se nás erotika přestává týkat. Haha.

Možná je to pravda, protože nejsilnější zážitek jsem měl letos z fantastického hermelínu, který měli za barem. Famózní kousky. Pak až nějaká ta erotika. Workshop s kreslením aktů mne letos nějak nevzal, takže jsem se nechytil tužky, i když oba dva krásné ženské modely byly opravdu krásné. V lavicích kolem nich ale bylo vcelku pusto. Co se to sakra dějě? Že by to bylo tím deštěm?

Přednášky o sexu a nejen o něm

Z programu mě zaujala přednáška Martina Corna z Klubu Julese Vernea, který přednášel o ženách bojovnicích v průběhu dějin. Martin je už známý dokonalou přípravou, jeho PP prezentace byla skvělá jako vždy, jen nevím, proč místo král Jindřich říkal král Henry.:-)

E. Kocourek je již — jedním slovem — okoukaný. Beru ho jako člověka, kterého baví prolézat internet a hledat různé ujetosti, ale když člověk viděl jednu jeho přednášku, zná je všechny. Nuda bohužel pokračovala i potom.

Memetika, memetika, proč se nás jenom netýká?

Zdeněk Rampas si opět přinesl zajímavé téma, ale pro málo efektů (rozuměj pro žádné) byla jeho přenáška o memech dost nestravitelné. Ukázal ale názorně, že mem pro memetiku rozhodně není dominantní a jeho infekční hodnota rozhodně není vysoká. Možná, kdyby se mu příště povedlo zkrátit úvod ze čtyřiceti pěti minut na deset, nebo kdyby se domluvil s Martinem Cornem a nechal si udělat hezké obrázky (neb nejen memy se memorují lépe, když jdou nejen po zvukové úrovni), bylo by to snesitelné i pro polonahé dívky.

K tomu měl Zdeněk Rampas letos i tu výhodu, že v celém KD Kocour bylo daleko chladněji než v přednáškovém sále! Ani to mu však nepomohlo.

Přednáška následující byla pro mne ale ještě daleko nesnesitelnější. Petra Neomillnerová povídala cosi o čarodějnicích, ale její přednes spojený s nešťastnou vadou řeči učinil z podávaných informací až druhou složku, která bohužel nestála za námahu a utrpení na nepříliš pohodlné židli.

Pak už jsem se bavil skvěle

Pak naštěstí přišla Ivana Kuglerová v sexy oblečku a začala svou přenášku o netradičním sexu v neevropských kulturách. Protože čerpala z knih, které jsem jí poskytl (aniž bych je přečetl), bylo mi jasné, že to bude zábavné i bez obrázků. Bylo. Spousta neotřelých informací, dobrý přednes, aktivní publikum. Program se rozjel.

Posléze přibyla i Františka Vrbenská, která se zapojovala do Ivaniny přednášky, až plynule přešla do přednášky svojí, která byla podobně dobrá jako ta Ivanina. Jen Františka poněkud více zohledňuje cit a ženské hledisko, Ivana je zkrátka těžký pragmatik.

Křtu almanachu erotické poezie Stělesnost, ve které jsou i Šumařovy básně, jsem se již bohužel nedočkal, ani večerního programu s koncertem, protože jsem odešel na včera zmiňované Dresden Dolls, což mi přišlo jako o fous lepší program. To zajímavé jsem stihnul. Doufám, že příští rok dorazí víc než devadesát lidí.

Šumař

Poznámka redakce: Šumař? Co k tomu říct. Šumař.


Předchozí článek Další článek Obsah čísla Index