Logo Zpravodaj ČS fandomu
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Index
5/2006
(228)


Přeci nepojedu do Chotěboře, to dá rozum!

Vzpomínám, bylo to před lety a já, ač volící, tak nevolitelný neopeřený mladý fan, jsem na cony jezdil ještě výhradně za programem. Měl se conat nějaký Parcon, putovní to tou dobou již atrakce, kterou jsem měl v čerstvé paměti z minulých dvou let z Ústí. Ale byli i tací, kteří byli líní. Nebo snad zapšklí? Prostě se jim nechtělo jet až někam na Spiš.

I rozhodli se uspořádat si con svůj. Vlastní. Co čert nechtěl: měli elán, spoustu volného času a hnací motor/čerta za zadkem (nehodící se škrtněte). Con to byl dobrý. Tak udělali další. A on byl skvělý. Tak to šlo nějaký čas a ta akcička se začala měnit na akci. A furt byla dobrá. A tak to šlo nějaký čas a ta akce se začala měnit na megaakci. A ještě furt byla dobrá. A tak to šlo nějaký čas… Ale to už znáte sami.

Akce se posunula. Právem silnějšího, jímž v té době již byla, posunula i jiné akce. Teda ty, které nespolkla. A ty, které nespolkla, jí začaly vadit. Že jí ubírají lidi. Že pouze ona má nárok na místo na slunci a že pouze ona je ta jediná správná, legální, povolená státem, kterému šéfují pan vila ve Švajcu a pan pět českých na stole. Že pouze ona nabídne sprostému lidu to vhodné potěšení bez ohledu na sexuální orientaci, kosmickou rasu, scifistické vyznání a promile krve v alkoholu. Že ty malé akce, které se před pár lety s velkou pompou plánovaly rozjíždět, by se měly vrátit pod ochranná křídla rodné matičky strany. AJPF

Nu což, každého svobodného člověka volba jeho jest. A tak jsem začal trávit volný čas jinak než sprostý lid. Ne vždy, jen v určitých přesně daných a neměnných intervalech. Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit ne-levné věci.

A proto pojedu do Bratislavy, to dá přeci rozum! Mám přeci rozum! CBD

Pavel Dlouhý


Předchozí článek Další článek Obsah čísla Index