Logo Zpravodaj ČS fandomu
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Index
8/2006
(231)


Parcon – Taurcon

Od 1. do 3. září se stanou Neratovice místem tradičního mezinárodního setkání fanoušků fantastiky s názvem Parcon. První ročník této akce se uskutečnil už v roce 1982 a od té doby se stal tzv. výkladní skříní organizace s názvem Československý fandom, která se na pořádání vždy podílí. Parcon je také místem, kde je vyhlašována nejprestižnější literární soutěž v oblasti fantastiky – Cena Karla Čapka.

Letos se Parcon poprvé odehraje v Neratovicích. Potkáte na něm nejen špičky českého sci-fi a fantasy dění jako Ondřeje Neffa, Františku Vrbenskou, Jana Kantůrka a Leonarda Medka, ale účast přislíbili i spisovatelé zahraniční. V Neratovicích se můžete setkat s Ianem R. MacLeodem, jemuž u nás vyšel úspěšný román Světlověk. Dále svou účast přislíbila mladičká australská spisovatelka Kirsten J. Bishopová, která je ve světě označována za objev posledního roku a je mimo jiné nominována na cenu Johna W. Campbella. Její kniha s názvem Vryté město (která byla nominována na prestižní World Fantasy Award) bude mít křest právě na neratovickém Parconu.

To jsou však pochopitelně jen třešničky na obrovském dortu jménem Parcon. Čekají na vás desítky hodin přednášek (hlavními tématy jsou letos válečnictví a městská fantasy), workshopů, doprovodných akcí včetně šermířů a v místním kině i promítání žánrových filmů, které takhle pohromadě máte možnost vidět jen málokde. Vypravte se za fantastikou 1.-3. 9. 2006 do Neratovic a určitě nebudete litovat.

Oficiální stránky: parcon.avari.cz/

Za organizátory tiskový mluvka Richard Klíčník


Předchozí článek Další článek Obsah čísla Index