Logo Zpravodaj ČS fandomu
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Index
8/2006
(231)


Čtenářův průvodce po Interkomu

K obsahu

Horka skončila, začalo pršet, nejvyšší čas vydat prázdninový cestovatelský speciál. O prázdninách a v létě vůbec se víc cestuje a méně čte (jak potvrzuje nářek, který během veder slýcháte ze dveří hnihkupectví), ono tuším stejně nic světaborného nevyšlo, doufám, že tato větička nebude interpretována jako další ostouzení českých autorů. Aby nebyl nikdo diskriminován a dodrželi jsme relaxační ráz čísla, i naše jediná recenze (na sbírku erotických povídek Divoká jízda) se žánru dotýká snad jen tím, že ji sestavil Ivan Adamovič a přispěla do ní Eva Hauserová a Honza Poláček.

Takže dále přinášíme kompozičně pororuhodný popis cesty za Jakubem Vandrovcem do Vojslavic a Starého Majdanu, dlužno připomenout, že ji nepodnikl jen Ahtisaari, ale i Jolana a Laskonka „Laski“ s přítelem, v tuto chvíli již možná i manželem, redakce preventivně blahopřeje.

Leonid Křížek přispěl povídáním o tom, jak hájil tábor míru a socialismu (kupodivu u stejného útvaru kde i já v roce 1980), v úvodu píše, že jsem jej k tomu vyzval (tedy k napsání článku, nikoli k vojenské službě), já mám sice za to, že jsem žadonil o Jak jsem ke SF přišel, ale připadá mi zajímavé i to, co jsem dostal, takže se s vámi podělím. Vy to ale děti doma nezkoušejte, nebo jinak: Co je dovoleno Jovovi, není...

Jana Šturmová, která přežila týdenní Festival fantazie, se vrátila z rovněž týdenního Tatraconu a i o něm nám podala zprávu. Mám za to, že je jediným fanouškem, který se v tomto rozsahu zúčastnil obou akcí.

K Festivalu fantazie se ještě vrací spokojená Anna Šochová.

Po drobných peripetiích, které tak nějak k venkovskému životu patří, se nám vrátil Nehvězdný nebulvár, takže teď máme Ameriku i Krásnou Ves v jednom čísle.

Do diskuse o Akademii, kterou v čísle 6/6 otevřel Jirka Popiolek, přispěl Jirka W. Procházka, doufám, že toto číslo dostanete ještě včas před Parconem, na kterém v sobotu 2. 9. začne v 17.00 Valná hromada Akademie.

Nashledanou na Parconu.

Zdeněk Rampas


Předchozí článek Další článek Obsah čísla Index