Logo rubriky
3/1985
  (12)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1985

Dražba: Co a jak s knížkami na Parconu?!

Stejně jako v minulých ročnících i letos bude na Parconu uspořádána dražba a burza SF literatury. Vzhledem k tomu, že se vloni zavedený systém maximálně osvědčil, bude i letos z nabízených knih vydraženo cca 300 nejzajímavějších titulů (vyhrazený čas na dražbu je pouze 2 hodiny), zbytek knih bude prodán v burze na principu kartiček s volným výběrem (viz minule).
       Pořadatelé burzy očekávají letos
       - značné zvýšení počtu nabízených knih (četní sběratelé poctivě celý rok vykupují antikvariáty)
       - v důsledku toho i posunutí hranice mezi knihami zraženými a nabízenými na burze za pevnou cenu směrem vzhůru, takže mnohé z titulů loni dražených budou letos dány do burzy
       - v důsledku jednak nasycenosti trhu, jednak stejného složení účastníků a orientaci sběratelů na předválečné tituly pokles zájmu o knihy po roce 1945 a naopak zvýšené soupeření o zajímavé tituly.
       Vyzíváme zájemce o burzu / dražbu, aby tyto naše odhady nepodcenili a zařídili se podle nich.
       Z organizačních důvodů pak žádáme všechny zájemce, aby knihy odevzdali v Pardubicích se seznamem ve 2 (!) vyhotoveních - ušetří tak organizátorům značnou část práce i času při organizaci burzy, a s uvedenými cenami, které budou sloužit jako prodejní na burze či vyvolávací na dražbě.
       Zároveň důrazně žádáme vedení klubů, aby o těchto pokynech informovali všechny fany, kteří do Pardubic povezou nějaké knížky!
       Zatím jsem v našem klubu příliš neuspěl. Ono je samozřejmé pohodlnější poslouchat někoho jiného, ale neměl by správný fan přece tu námahu vynaložit, když se jedná o oblast jeho srdci nejbližší? Co si o tom myslíte vy, v ostatních klubech? Máte také podobné potíže s pozvednutím klubového života na vyšší úroveň, než je hodinka nezávazného povídání, nebo máte jiný recept na organizaci klubového života? Nebo si myslíte, že mé názory jsou příliš sucharské? Napište, na stránkách Interkomu Bude místa dost.
- Old Boy, „NYX“ Brno -
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK