Logo rubriky
8/1985
  Cony (další) (17)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1985

Kounov '85

Dnes, po třech dnech, kdy už bez dopomoci vyjdu do schodů, a kdy ústup třasu v rukou dovoluje psát, chci podat zprávu o své skromné účasti na kounovských událostech.
       Ráno začalo pekelně, v 8.00 zvoní telefon. Pagi mi vyhrožuje, že pro mne za půl hodiny přijede. Své hrozby vzápětí plní. Má výhodu, jde přímo z práce a není proto rozespalý.
       Jemné vibrace Pagiho popelnice (jak je s nadsázkou nazýváno jeho přibližovadlo) působí léčivě, bolest hlavy a nechutenství po přemíře červeného vína zmizely po vjezdu do okresu Rakovník. Strasti patřily minulosti a dál už nás čekaly jen věci příjemné.
       Před sezónní chmelovou ubytovnou, hostící v nadpolovině scifisty a v druhé stádečko kadeřnic, pobývajících v Kounově pod záminkou nějak související s chmelem. Přijeli jsme společně s libereckou výpravou vedenou Tomem Hasilem.
       A už vcházíme do přijímací kanceláře (chatka se stolkem plným razítek) kde nás vítá a složenkami a visačkami obdaruje Franta Rodr. Po obhlídce ubytovny následuje částečná rekultivace řidiče a posádky v místním pohostinství. Vzápětí jsme lapení Bolidem, jinak panem Brejchou, a trpíme za hříchy Vládi Veverky. Neuvedení Kosmického klubu mezi SFK v něm vyvolalo bouři rozhořčení. Na místě nebylo lze rozhodnout, do jaké míry oprávněného.
       V rychlém sledu pak následovala přednáška amatérské archeoložky z Liberce (o jejích nálezech a teoriích by měl referovat někdo povolanější).
       Příjezd Plzeňáků (Karel, Radka, Petr), příjezd Pavla Weigela, jediného profi ne letošním Kounově, kounovský guláš v už referovaném a scifisty hojně exploatovaném pohostinství a odchod na místo loňského tábořiště k velkému balvanu, vymykajícímu se všem řadám.
       Po úspěšné, jen snad příliš krátké Velké lesní burze Ludvíka Součka (myšlenka Pavla Císaře) vypukla rovněž úspěšná, jen snad až příliš dlouhá pohybová hra na motivy hvězdných válek (opět dílo Pavla Císaře). Netuše nic zlého jsem se dal zlákat k pohybové aktivitě. Mnozí mi možná mají za zlé, že jsem odpadl již po prvním kole a strhl s sebou i Pagiho, ale já říkám „bylo to dobré a bylo toho dost“. Snad jedinou připomínku (snadno vysvětlitelnou mládím a nezkušeností pořadatelů hry): pořadatelé se mají starat hlavně o účastníky a až potom si také sami zahrát. Mají dosažení cílů a met hry znesnadňovat a ne ho znemožňovat. Reakce obou pořadateli poražených mužstev, totiž svržení Císaře (Pavla) do reaktoru byla celkem logickým vyústěním a doufám, že tak byla i postiženým pochopena.
       Po hvězdných válkách se dostavil Bolid s místním archeologem panem Š. /?/, který zasvěceně pohovořil o pravěkém osídlení kounovské oblasti. Zaujaly mne šperky, které se zde vyráběly z nějaké místní pozoruhodné látky podobné uhlí.
       Při návratu do Kounova jsme pohřešili Honzu Pavlíka, jemuž jsme bohužel ukázali zkratku k řadám. Čtyři záchranná skupiny si tedy ještě v půl osmá uspořádaly výpravu k řadám, kde se všichni sešli. Poslední došla skupina vedená Honzou Pavlíkem, který ji objevil v lese. Děkujeme tímto všem zachráncům.
       Ve 20.00 začal přesně podle plánu v sále MNV audiovizuální pořad na terna všech tří dílů Star Wars. Proslovil ho rovněž Pavel Císař a vedl si znamenitě. Vůbec se domnívám, že se všichni pořadatelé, hlavně Franta Rodr a Pavel Císař, vytáhli.
       A byla noc a bylo nám odjeti. Průběh neděle ať dopíše někdo vytrvalejší a fyzicky disponovanější.
Zdeněk Rampas
(materiál je převzat ze Světelných roků - výběr 4/85)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK